Boluda UDSEP toplantısı yapıldı

Boluda UDSEP toplantısı yapıldı


BOLU (A.A) - Boluda Ulusal Deprem Stratejik Eylem Planı (UDSEP) toplantısı yapıldı.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Maden Tetkik Arama Kocaeli Bölge Müdürlüğü, Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bolu İl Özel İdaresi, Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü, Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Bolu İl Sağlık Müdürlüğünün birlikte çalışacağı UDSEP kapsamında Bolu Valiliğinde toplantı düzenlendi.
     Toplantı Vali Yardımcısı Cemal Polatın konuşması ve UDSEP hakkında bilgi vermesiyle başladı.
     Polat, gelişmiş ülkelerde devletin görevinin afetler olmadan önleyici ve koruyucu yasal düzenlemeler yapmak ve stratejiler geliştirmek olduğunu kaydederek, Ülkemiz müdahale konusunda en iyi ülkeler arasında yer almaktadır. Afete hazır olma konusunda da kendimizi geliştirmeliyiz, bunun için UDSEP çalışmasını çok önemsiyorum. Ülkemizin büyük çoğunluğu deprem bölgesinde ve deprem afetlerin en acımasızı, bunun için çalışacağız. Hazırlanacağız, müdahaledeki başarımızı hazırlık aşamasında da göstereceğiz diye konuştu.
     Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Erdoğan ise minimum çabayla maksimum fayda sağlayabileceklerini ifade ederek, Örneğin, kullanacağınız küçücük bir sabitleme aparatı hayatınızı kurtarabilir. Türkiye olarak en iyi artımız müdahale. Müdahaledeki başarıyı afet öncesi çalışmalarla risk yönetimine de taşıyabilmek için çalışıyoruz şeklinde konuştu.
     Erdoğan, şöyle konuştu:
     Hedefimiz, Bolu deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, deprem tehlike analizlerinin hazırlanması, güvenli yerleşme ve depreme dayanıklı yapılaşmanın sağlanması, tarihi ve kültürel miraslarımızın korunması, olası afetlere karşı halkımızın bilinçlendirilerek hızlı müdahalenin sağlanması. Eylem planı bünyesinde çalışacak olan kurumlar eylemlerini gerçekleştirmek için ilgili kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon içinde çalışacaktır. Faaliyetlerin gerçekleşmesi için kısa, orta ve uzun vadeli dönemler belirlenmiştir.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Boluda UDSEP toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER