Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Taş: -Şu anda Türkiyede belli bölgelerde 200 bin dekar alanda karantina tedbirleri uygulanmaktadır


BOLU (A.A) - Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş, Türkiyenin belli bölgelerinde 200 bin dekar alanda karantina tedbirleri uygulandığını söyledi.
     Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patates üretiminin sistemli hale getirilmesi için bakanlığın çeşitli tedbirler alındığını ifade ederek, patates üretiminde 3 yılda bir ekim yapılması gerektiğini bildirdi.
     Bu sistem uygulanmadığı için ülke genelinde belli başlı bölgelerde karantina uygulaması yapılıyor diyen Taş, Şu anda Türkiyede belli bölgelerde 200 bin dekar alanda karantina tedbirleri uygulanmaktadır. Bu da ciddi bir gelir kaybıdır şeklinde konuştu.
     Taş, şöyle devam etti:
     Patatesin yasal olarak 3 yılda bir üretilmesi gerekiyor. Bu, sürdürülebilir patates üretimi için çok ciddi bir ihtiyaç. Özellikle aynı yerde sürekli patates üretimi yapıldığı zaman o toprakta kistler, farklı parazitler ve viral hastalıklar oluşuyor. Bunun tedavi veya karantina süreci 10 yıldan 30 yıla varan bir süreç alıyor diye konuştu.
     Patates üretimine ara verilen dönemde silajlık mısır ve pancar üretimi yapılmasının gelir kaybını önleyeceğini anlatan Taş, çiftçileri yetkililerin ikazlarına riayet etmeleri konusunda uyardı.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER