Bolu İl Özel İdare Genel Sekreteri

Bolu İl Özel İdare Genel Sekreteri Akduman: Akkayalar travertenleri artık kararmayacak


BOLU (A.A) - Bolu İl Özel İdare Genel Sekreteri Tahsin Akduman, Akkayalar travertenleri artık kararmayacak dedi.
     Mudurnu yolu üzerinde bulunan ve işletme hakkı Özel İdareye ait olan Akkaya Travertenleri ihale usulü ile 43 yıllığına bir firmaya devredildi.
     Konuya ilişkin AA muhabirine bilgi veren Akduman, Bolumuzun turizm açısından en önemli yerlerinden biri de Akkayalar. Akkayaların esas sahibi hazine, biz burayı 49 yıllığına özel idareye tahsis ettirmiştik. Ama bu arada daha önce ihaleler yapıldı geri bırakıldı ve birkaç sene kayıplar oldu. Şu anda 43 yılımız kaldı. Bu 43 yılı değerlendirmek için tekrar ihale hazırladık. Salı günü ihalesi yapıldı ve bir firma burayı kiraladı diye konuştu.
     Akkaya travertenleri ihalesini alan firmanın anıtlar kurulu tarafından hazırlanan proje kapsamında düzenleyeceğini anlatan Akduman, ihaleyi alan firmanın bu projeyi gerçekleştireceğini kaydetti.
     Akduman, ihaleyi alan firmanın gerekli izinleri alması durumunda burada gerekli tadilatı yapabileceğini dile getirerek, Şu anda orada günü birlik tesisler var. Onlara yönelik tuvalet, kamelya gibi yerlerle çevre düzenlemesi yapılacak dedi.
     Zamanla kararmaya başlayan Akkaya travertenlerinin tekrar beyaz olması için projede bazı detayların bulunduğunu belirten Akduman, şunları söyledi:
     Burası ikinci bir Pamukkale gibi bir bölge. Pamukkale çok daha geniş bir alan ama burası da onun bir timsali gibi. Akkayalar artık kararmayacak. Projede havuzdan kayaların üzerine kanallarla su gönderilmesi planlanmış. Gerek görüldüğü yerlerden işletmeci firma tarafından kontrolü yapılarak kayaların üzerine su gönderilecek. Bu sayede travertenlerin kararmaya yüz tutmuş bölümleri tekrar beyazlatılacak.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bolu İl Özel İdare Genel Sekreteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER