Bolu Orman Bölge Müdürü Köstereli:

Bolu Orman Bölge Müdürü Köstereli: -Boluda ormanlarımız 16 yangın gözetleme kulesinden 24 saat gözetleniyor


BOLU (A.A) - Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, Boluda ormanların 16 yangın gözetleme kulesinden 24 saat gözetlendiğini söyledi.
     Köstereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların ısınmaya başlamasıyla orman yangınlarının gündeme geldiğini kaydederek, Her yıl olduğu gibi, bu yıl da vatandaşlarımızdan orman yangınlarına karşı daha duyarlı olmasını diyoruz dedi.
     Piknik ateşleri konusunda vatandaşlardan daha dikkatli olmalarını isteyen Köstereli, Özellikle ateşler orman içinde ve kurumuş otların yanlarında yakılmamalı. Ateşler piknik sonunda mutlaka söndürülmeli, ateşin söndüğünden emin olmak gerek. En küçük ihmalin büyük zararlara neden olacağını unutmamalıyız diye konuştu.
     Köstereli, havadaki nem oranının yüzde 30un altına düşmesiyle alarm durumuna geçeceklerini kaydederek, Boluda ormanlarımız 16 yangın gözetleme kulesinden 24 saat gözetleniyor. Yaklaşık 100 kişiden oluşan ilk müdahale ekibimiz ve orman işçimiz hazır durumda bekliyor. Ayrıca 20 adet greyder, 1 adet treyler, 2 adet dozer, 12 adet su tankı ve arazöz hazır beklemekte şeklinde konuştu.
     (EG-KMK)
<< Önceki Haber Bolu Orman Bölge Müdürü Köstereli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER