Bolu Valisi İbrahim Özçimen:

Bolu Valisi İbrahim Özçimen: Bolu olarak sağlık sektöründe çok iyi durumdayız


BOLU (A.A) - Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu olarak sağlık sektöründe çok iyi durumdayız. Sağlık turizminden İlimizin yararlanması için fırsatları değerlendirelim ve bundan Bolu kazansın dedi.
     Bolunun sağlık turizminde gelişmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında Bolu Valiliği Abant Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Özçimen, Bolunun yeşil ve mavinin kucaklaşıp doğal güzelliklerin zirveye ulaştığı bir il olduğunu belirterek, ilin kültür varlıklarıyla, yaz ve kış sporları, toplantı ve seminer turizmi imkanlarıyla gerçek anlamda bir turizm kenti olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.
     Turizm açısından her sektörü kapsayan Bolunun sağlık turizmi açısından da gelişmesi gerektiğini ve bu doğrultuda çalışmalar başlattıklarını vurgulayan Özçimen, İlimizde sağlık turizminin gelişimine daha fazla katkı sağlamamız ve yeni stratejiler geliştirmemiz gerekiyor. Sağlık sektöründe Bolu çok iyi durumda. Sağlık turizmini hayata geçirebilmemiz için hemen dernek kurarak çalışmalarımıza başlayalım diye konuştu.
     Özçimen, bu gelişimin uzun bir süreç halinde devam edeceğini vurgulayarak, şunları söyledi:
     Sağlık turizmi alanında hastanelerimizin kapasitelerinin yetmeyeceği düşüncesiyle otel yetkililerini de bu toplantıya çağırdık ve onları da bilgilendirmek istedik. Sağlık turizmini başarırsak hem ilimiz için, hem de ülkemiz için gurur kaynağı olacaktır. Sağlık kapasitemiz de artacak. Tedavi için gelen hastaları gerektiğinde otellerimizde konaklamalarını düşünüyoruz. Her geçen gün daha çok insan ülkelerinde alabilecekleri tıbbi tedavilere alternatif olarak daha uygun fiyatlı, kaliteli, güvenli seçenekler için yurt dışına seyahat ediyorlar. Bolu İli olarak sağlık sektöründe çok iyi durumdayız. Sağlık turizminden İlimizin yararlanması için fırsatları değerlendirelim ve bundan Bolu kazansın.
     Konuşmaların ardından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Bolu Ofisi Uzmanı Ömer Faruk Zorlu tarafından Boluda sağlık turizmi olanakları, sağlık turizminin güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatları, tehditleri ve yapılması gerekenler sunum olarak katılımcılara aktarıldı.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bolu Valisi İbrahim Özçimen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER