Borçkada Eğitimli Turizmciler Mutlu Turistler kursu

Borçkada Eğitimli Turizmciler Mutlu Turistler kursu açıldı


ARTVİN (A.A) - Türkiyenin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı ilan edilen Borçka Camilide ev pansiyonculuğu işletmecilerine yönelik olarak Eğitimli Turizmciler Mutlu Turistler konulu kurs açıldı.
     Artvin Valisi Necmettin Kalkanın girişimi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) katkılarıyla hayata geçirilen ve Borçka Kaymakamlığınca hazırlanan proje çerçevesinde 6 köyün bulunduğu Camili (Macahel) bölgesinde çoğunluğu ev pansiyonculuğu yapan bayanlardan oluşan 40 kursiyere turizm eğitimi verilmeye başlandı.
     Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNESCO tarafından 2005 yılında Türkiyenin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı ilan edilen Camili bölgesinin, projenin hayata geçirilmesiyle turizmde marka olma yolunda önemli bir adım atacağını söyledi.
     Camilide bölge turizmi için yerinde bir adım atıldığını ve bu adımın arkasından pek çok işletme sahibinin koşar adımlarla hizmet üreteceğini söyleyen Kızıltoprak, şöyle konuştu:
     Ümit ederim ki bu eğitim programıyla bölge turizmcilerimizin ufuklarını genleştirebilir ve bir kırılma noktası oluşturabiliriz, kursiyerlerimiz yaptıkları işin farkına varırlar ve bilgi eksikliklerini tamamlar. Böylece özellikle ev pansiyonculuğu yapan işletme sahipleri, kendilerine ve bölgeye daha çok gelir kazandırırlar. Projenin hayata geçirilmesinde bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum
     Projenin koordinatörünü Kaymakamın Kızıltoprakın eşi İlke Kızıltoprakın yaptığı kursun 20 gün süreceği ve kursiyerlere turistleri karşılama, ağırlama ve uğurlama konularında bilgiler aktarılacak.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Borçkada Eğitimli Turizmciler Mutlu Turistler kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER