Borçkanın çehresini değiştiren çalışma

Borçkanın çehresini değiştiren çalışma -Borçka Belediyesince ilçede sıvasız ve boyasız binaların oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla başlatılan çalışmada 170 binadan 22si boyandı -Belediye Başkanı Küçük:


ARTVİN (A.A) - Serhat Çağdaş - Artvinin Borçka ilçesinde sıvasız ve boyasız binaların oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla başlatılan çalışmada 170 binadan 22si boyandı.
     Borçka Belediyesi, ilçe merkezinde sıvası ve boyasız çok sayıda binanın oluşturduğu olumsuz görüntünün önüne geçmek amacıyla Valilik, Kaymakamlık ve Belediye Meclisi üyelerinin de desteğiyle 2 ay önce çalışma başlattı. İlçe merkezinde 300 dolayında binadan 170inin sıvasız ya da boyasız olduğunu belirleyen belediye ekipleri, bina sahiplerini ziyaret ederek, bu durumun görüntü açısından olduğu kadar ısı yalıtımı konusunda da sakıncalarını anlattı, çalışmaların nasıl yürütüleceğiyle ilgili bilgi verdi.
     Bina sahiplerine inşaat iskelesi ve kum desteği veren Belediye, sıva, boya ve işçilik konusunda da indirime gitti. Yaklaşık iki ay önce başlatılan çalışma sonucunda 22 binanın dış cephe sıvası ve boyası tamamlandı.
     Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki sıvasız, boyasız binaların kötü bir izlenim bıraktığını, bu izlenimi ortadan kaldırmak için belediye-vatandaş işbirliğinde çalışma başlattıklarını anlattı.
     Çalışmaların devam ettiğini, ilk etapta 22 binanın sıva ve boya işlerinin tamamlandığını dile getiren Küçük, Çalışmamız büyük ilgi gördü. Geldiğimiz noktada vatandaşlarımız bize binalarının sıvanması ve boyanması konusunda ricada bulunuyor. Belediye olarak vatandaşımıza kum ve iskele desteği veriyoruz. İnce sıva, kalın sıva, astar boya, boya ve işçilik dahil olmak üzere vatandaşlarımızdan metre karede 11 lira talep ettik. Bu da günümüz piyasa şartlarında bir bina için 16 bin lira gibi bir avantaj sağlıyor. İnşallah 2013 yılı bitene kadar ilçemizde sıvasız ve boyasız bina kalmayacak dedi.
     Küçük, belirlenen bina sahiplerinin belediyeye başvuru yapıp sıraya girdiklerini belirterek, Vatandaşlarımız bizzat gelip binalarının sıva ve boya işlemlerinin başlaması konusunda belediyemize müracaatta bulunuyor, sıraya giriyorlar. Bu bizi çok mutlu ediyor. Proje bittiğinde ilçemiz daha güzel görününe kavuşacak diye konuştu.
     Çalışmaların toplam 40 kişiden oluşan beş ekiple sürdürüldüğünü ifade eden Küçük, Mevsim itibariyle binaların dış cephe boyaları bu aylarda olumsuz etkileneceğinden dolayı çalışmalarımıza iki ay ara vereceğiz. Kısmet olursa şubat ayında ekip sayısını iki katına çıkarıp çalışmalarımızı daha güçlü şekilde sürdüreceğiz dedi.
    
     -Bina sahipleri de memnun-
    
     İlçede daire sahibi olan ve oturduğu binanın dış cephesi sıvanan Sabri Bilgin, binanın özellikle kuzeye bakan kısımlarında sıva ve boya yapılmasının diğer taraflara göre çok daha önemli olduğunu vurgulayarak, Borçkada böyle bir çalışmanın olması bizleri çok sevindirdi. Belediyemiz de bu konularda bizlere yardımcı oluyor. Kum, çimento veriyor, ustasını ayarlıyor. Cebimizden cüzi bir miktar para çıkıyor. Çalışmadan çok memnunuz diye konuştu.
     İlçe esnaflarından Sinan Büyük ise sıvasız binaların hoş görüntü oluşturmadığını, ısı yalıtımı olmadığından kış aylarında enerji kaybına yol açtığını dile getirerek, Belediyenin çalışmaları neticesinde, ilçemize dışardan gelenlerin bakışı değişti. Borçka insanların kafasında bakımsız bir ilçe olarak yer ediyordu. İlçemiz artık o kötü ve bakımsız durumdan kurtularak hoş bir görünüme kavuşacak dedi.
     Sekiz yıldır ilçede turizm taşımacılığı yapan Arif Keskin turistlerin Neden bu yeşil alan içindeki evler sıvalı ve boyalı değil- sorularına cevap veremediklerini ifade ederek, İnşallah artık böyle bir sorunumuz kalmayacak. Çalışmalar neticesinde Borçkamızın daha güzel görünüme kavuşacağını umuyoruz diye konuştu.
     Proje kapsamında sıva ve boya ustası olarak çalışan Ahmet Taşdemir ise bir binanın sıva ve boya işini bir hafta on gün içerisinde tamamlayabildiklerini söyledi.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Borçkanın çehresini değiştiren çalışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER