Bosna Hersek Fatih Sultan Mehmet Korosu,

Bosna Hersek Fatih Sultan Mehmet Korosu, Türkiyede -Koro, turne kapsamında ilk konserini Manisada verdi


MANİSA (A.A) - Bosna Hersekin 110 kişiden oluşan Fatih Sultan Mehmet Korosu, Türkiye turnesine Manisanın Turgutlu ilçesinden başladı.
     Mehmet Bajraktareviç tarafından kurulan, Sırp, Hırvat ve Boşnak çocukların yer aldığı toplam 110 kişiden oluşan ilahi korosu, Turgutlu Irlamaz Vadisi Amfitiyatroda konser verdi.
     Turgutlu Belediyesinin davetlisi olarak ilçeye gelen Fatih Sultan Mehmet Korosunun şefi Mehmet Bajraktareviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdiye kadar çeşitli ülkelerde konserler verdiklerini söyledi.
     Bajraktareviç, Türkiyemizde ayrı bir mutluluğu sizlerle paylaşıyoruz. Burada çok güzel şekilde karşılandık. İftarlarıyla, sahurlarıyla bizleri en güzel şekilde ağırladılar. Koromuzun en büyük özelliği, Bosnayı oluşturan farklı milletlerin çocuklarından oluşmasıdır. Toplam 110 kişiyiz ve bu kişiler arasında Sırp, Boşnak ve Hırvat çocuklarımız var dedi.
     Bajraktareviç, Turgutlunun ardından 15 konser daha vermeyi planladıklarını, Manisadan sonraki duraklarının Kahramanmaraş olacağını kaydetti.
     Turgutluda kendilerini ilçede yaşayan Boşnakların karşıladığını, yabancılık çekmediklerini ifade eden Bajraktareviç, Onlarla çok güzel vakit geçirdik, unutulmaz anlar yaşadık dedi.
     Ramazan ayının kardeşlik ve hayır ayı olduğunu ifade eden Bajraktareviç, Anadolu Ajansı aracılığıyla bütün Balkanlara ve Türkiyeye seslerini duyurduklarını belirtti.
     Bajraktareviç, ramazan ayının başta Suriye olmak üzere tüm dünyaya barış getirmesini diledi.
     Konserde, şef Bajraktareviç yönetiminde 110 kişilik koro, kendi orkestrası eşliğinde ilahiler seslendirdi.
     Turgutludaki Boşnak derneği yöneticileri ile Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, koro şefi Bajraktareviçe çiçek verdi.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek /Turgay Duyar /Senem Yazıcı / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Bosna Hersek Fatih Sultan Mehmet Korosu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER