BOTAŞ Hattından Havza Basınç Düşürme ve

BOTAŞ Hattından Havza Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonuna doğalgaz verildi


SAMSUN (A.A) - Havzada kurulan Akmercanlar Delta Doğalgaz Dağıtım Şirketi Havza Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonuna geçici kabul çalışmasının ardından doğalgaz verildiği bildirildi.
     BOTAŞ Çarşamba Şube Müdürlülüğüne bağlı ekiplerce geçici kabul çalışmaları kapsamında yapılan denetimler ve testler sonunda Pınarçayır köyü mevkisinde kurulan istasyona BOTAŞ Hattından doğalgaz verildi.
     Geçici kabul çalışmalarına BOTAŞ Çarşamba Şube Müdürü Yakup Aydın ve Akmercanlar Delta Doğalgaz Dağıtım Şirketi Bölge Müdürü Mustafa Sezen, Şirketin Havza Bölge İşletme Koordinatörü Ahmet Güneri katıldı.
     Çalışmalar kapsamında istasyonun sızdırmazlık testleri ve diğer incelemelerinin ardından istasyona doğal gaz verildi.
     Sezen AA muhabirine yaptığı açıklamada, istasyonun Havzanın 30 yıllık ihtiyacına cevap verebilecek yapıda olduğunu belirterek, İstasyonumuz yaklaşık 1 milyon 500 bin liraya mal oldu. Her türlü güvenlik tedbiri en üst seviyede alındı. Havzanın 30 yıllık ihtiyacını karşılayacak. Birkaç gün içersinde Vezirköprü ve Ladik Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonlarına da doğalgaz verilecek. Havzada önümüzdeki haftalarda şehir içi hatları tamamlanmış ve test edilmiş hatlarımıza doğalgaz vermeye başlayacağız dedi.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu / Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber BOTAŞ Hattından Havza Basınç Düşürme ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER