BOVYAMdan Vali Özçimeni ziyaret

BOVYAMdan Vali Özçimeni ziyaret


BOLU (A.A) - Bolu Valiliği Yaşlı Sağlığı Merkezi (BOVYAM) Koordinatörü Prof. Dr. Feray Gökdoğan, beraberindeki yaşlılarla Bolu Valisi İbrahim Özçimeni ziyaret etti.
     Vali Özçimeni organize edecekleri yürüyüşe davet etmek için ziyaret ettiklerini belirten Gökdoğan, Yürüyüşümüzde sizleri de aramızda görmek isteriz. BOVYAMa kayıtlı 313 yaşlımız bulunmakta. Bu yaşlılarımızın evine giderek onlara ilaç kullanım eğitimleri, şeker ve tansiyon ölçümleri ve egzersizler yapılıyor. Diyabet birimi kurduk. Hastalarımıza daha iyi hizmet veriyoruz. Ayrıca merkezimizde boyama kurslarımız da var dedi.
     Vali Özçimen ise yaşlıların çeşitli işlerle meşgul olmalarının kendilerini memnun ettiğini anlatarak, Çünkü yalnız kaldıklarında kendilerini dinlerler. Buna engel olmamız lazım. Yaşlı sağlığı merkezleri, yaşlılarımızın birbirleriyle ve çalışanlarımızla etkileşiminin sağlandığı, sohbet ve paylaşım alanlarının oluşturulduğu sosyal kurumlardır. Bu sayede yaşlılarımız bir nevi rehabilite olarak bu sosyal alan içinde hem psikolojik hem de fiziksel anlamda sağlıklı kalabilmektedirler diye konuştu.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber BOVYAMdan Vali Özçimeni ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER