Bozcaadada, Ayazma Panayırı yapıldı

Bozcaadada, Ayazma Panayırı yapıldı -Aya Paraskevi Günü dolayısıyla, Ayazma Manastırında, Yunanistan ve Gökçeadadan gelenlerin de katılımıyla dini tören düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Bozcaada ilçesinde, Ayazma Manastırında bir araya gelen Rumlar, Aya Paraskevi Günü dolayısıyla dini tören düzenledi.
     Halk arasında Ayazma Panayırı olarak bilinen etkinlik dolayısıyla, Yunanistan ve Gökçeadadan gelen Rum Ortodoks Cemaati üyeleri, Ayazma mevkisinde buluştu.
     Her yıl 26 Temmuzda, Ayazma Manastırında toplanan Rumlar, bu yıl da kutsal Aya Paraskevi günü dolayısıyla ayin düzenledi. Ayine, Gökçeadadan bazı papazlar da katıldı.
     Efsaneye göre, Paraskevi, genç ve güzel bir kızken, şimdi Göztepe diye bilinen yüksek tepedeki Ayyalus Manastırından yakışıklı bir delikanlıya aşık olur. Paraskevinin babası durumu fark edince, kızını Ayazmada sıkı bir göz hapsine alır.
     Aşk ateşiyle yanan kız, arada Göztepeye doğru bakıp, derin derin iç geçirir, rüzgarla sevgilisine mesaj göndermek istermiş. Ayyalustaki genç de onun için yanıp tutuşurmuş. Onlar kavuşamamışlar, ancak Paraskevi aşk acısıyla ölünce onun büyük aşkının anısına, dua edeceklere dilek pınarı yapılmış.
    
     Muhabir: Bozcaada/ Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bozcaadada, Ayazma Panayırı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER