Bozkurt ve Abana adliyeleri İneboluya taşındı

Bozkurt ve Abana adliyeleri İneboluya taşındı


KASTAMONU (A.A) - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) 2012 Yılı Adli Yargı Kararnamesi kararıyla İnebolu Adliyesi ile birleştirilen Bozkurt ve Abana adliyelerinin taşınma işlemi tamamlandı.
     HSYKnın ülke genelinde kapattığı 102 adliye arasında bulunan Bozkurt ve Abana adliyelerinde geçtiğimiz hafta başlayan taşınma işlemlerinde, son olarak savcılıklar, mahkemeler ve icra müdürlüklerinde işlem gören derdest dosyalar, adliyelerin arşivleri ve adli emanetler, kamyonetlere yüklenerek İneboluya getirildi.
     Kurum personeli tarafından taşınan dosyalar İnebolu Adliyesine alınırken, adliye arşivleri ise yer sorunu nedeniyle geçici olarak İnebolu Belediyesine ait eski liman başkanlığı binasına yerleştirildi.
     İnebolu Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HSYKnın kararıyla Bozkurt ve Abana ilçelerindeki adliyelerin faaliyetinin sona erdirildiğini hatırlatarak, Bu adliyelerle birlikte Bozkurt cezaevimiz de İnebolu Adliyesine devredilmiştir. Bundan böyle Bozkurt ve Abana ilçelerindeki vatandaşlarımızın savcılıklar, mahkemeler ve icra dairelerindeki tüm işlemleri İnebolu Adliyesinde yapılmaya devam edilecektir. Bozkurt ve Abana ilçelerindeki vatandaşlarımız her türlü şikayet başvurularını bulundukları yerlerdeki emniyet birimlerine de yapabilirler diye konuştu.
    
     Muhabir: Kadir Yıldırım/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Bozkurt ve Abana adliyeleri İneboluya taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER