Bozüyükte bocce turnuvası

Bozüyükte bocce turnuvası


BİLECİK (A.A) - Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü tarafından bocce turnuvası düzenlendi.
     Bocce antrenörü Rüştü Yıldırım, yaptığı açıklamada, boccenin geçmişinin Anadoluya dayanan bir spor olduğunu ve unutulmaya yüz tutmuş spor dalını yeniden canlandırmaya çalıştıklarını kaydetti.
     Bozüyük halkını ilk kez bocce sporuyla tanıştırdıklarını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
     Yaptığımız turnuvayla, yaklaşık 3 aydan beri bu branşta çalışmalarını sürdüren çocuklarımızın müsabaka havasını yaşamalarını sağladık. Bozüyükte ilk defa yaptığımız bu organizasyon bizim ve çocuklarımız açısından güzel geçti. Bocce branşında ülkede 1inci, 2nci ve 3üncü olmak üzere ligler var. Kulüp olarak tescilimizi yeni yaptırdığımız için biz 3üncü ligden başlıyoruz. Önümüzdeki zamanlarda Halk Eğitim Spor Kulübü olarak 1inci lige çıkmayı düşünüyoruz. Futbol hariç her şey diye bir sloganımız var. Çocukları hadi bir top alalım futbol oynayalım mantığından çıkarıp, çocukların aktivitelerini daha fazla çeşitlendirmemiz lazım. Çocuklarımızı, spor faaliyetlerini yaparken zeka gelişimlerini olumlu yönde etkileyecek spor branşlarına yönlendirmeliyiz.
     Halk Eğitim Merkezi bahçesinde ilk defa düzenlenen bocce turnuvasında dereceye giren sporculara Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı tarafından madalya verildi.
    
     Muhabir: Barış Eren
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bozüyükte bocce turnuvası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER