Bozüyükte Açık Satranç Turnuvası düzenlendi

Bozüyükte Açık Satranç Turnuvası düzenlendi


BİLECİK (A.A) - Bozüyükte Halk Eğitim Merkezi tarafından Açık Satranç Turnuvası düzenlendi.
     Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonunda düzenlenen turnuvanın açılışına, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Feyyaz Bulutlar, MHP İlçe Başkanı Murat Köftecioğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Kara, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı, Türkiye Satranç Federasyonu Bilecik İl Temsilcisi Fatih Demirtaş ve satranç severler katıldı.
     Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tospatlı, para ödüllü turnuvaya 5 ülkeden 150 sporcunun katıldığını belirterek, 4 gün sürecek turnuvada yarışan sporculara başarılar diledi.
     Tospatlı, Bozüyük Halk Eğitim Merkezi olarak kentte satrancı geliştirmek, çocuklara ve büyüklere satrancı sevdirebilmek için ülke genelinde açık satranç turnuvası düzenlediklerini söyledi.
     Türkiye Satranç Federasyonu Bilecik İl Temsilcisi Demirtaş ise çocukların satranç oynamasının zihinsel gelişimleri için çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Satrançın zihinsel gelişimine katkıları birçok bilimsel makalede açıklanmıştır. Bu yüzden satranç seçmeli ders olarak kabul edilen derslerin başında geliyor. Satranç 7 yaşından itibaren bütün çocukların oynaması gereken bir spor dalıdır. Çocukların en büyük problemi olan plan yapma, planlı çalışma, program oluşturma, analiz yapma gibi problemlerini çözebilecekleri ender spor dallarından biridir. Bütün çocukların satranç oynamasını tavsiye ediyoruz.
     4 gün sürecek olan turnuvaya katılan sporcuların Anadolu Öğretmen Lisesi ve Mustafa Şeker Anadolu Lisesi pansiyonlarında kalacakları bildirildi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyükte Açık Satranç Turnuvası düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER