Bozüyükte restore edilen cami ibadete açıldı

Bozüyükte restore edilen cami ibadete açıldı


BİLECİK (A.A) - Bozüyük ilçesinde, ilçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş ve iş adamları tarafından restore edilen cami ibadete açıldı
     Sarayköy camisi bahçesindeki törene, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, Müftü Burhan Çakır, siyasi parti temsilcileri ve restorasyona maddi destekte bulunan iş adamları ile vatandaşlar katıldı.
     Müftü Çakır, yaptığı konuşmada, devlet ile milletin el ele vererek meydana getirdiği güzel bir çalışma olduğunu belirterek, camilerin İslam hayatında büyük önemi olduğunu söyledi.
     Dünyayı şöyle bir gezin, medeniyetsiz şehirler bulabilirsiniz ama mabetsiz şehirler bulamazsınız sözünü hatırlatan Çakır, şöyle konuştu:
     Yeryüzünde mabet olarak camiler, Allahın en kutsal yerleridir. Rasulullahın hayatına göz attığımızda, camilerin yapımına büyük önem vermiş. Malumunuz kendileri Mekkeden Medineye hicret ettiklerinde Kübaya giderek 10 gün kalmışlar ve bu süre zarfında oraya bir cami inşa etmişler. Camilerimiz aynı zamanda birer medresedir. Halkımızın gerek ilmi fen bilgileri, gerek Kuran-ı Kerim, tefsir, hadis bilgileri aldıkları mekanlardır. Camilerimiz halk üniversiteleridir. İnşallah bundan sonra camilerimize bakış açımızı biraz daha değiştirelim. Camilerimiz birlik ve beraberliğimizin sağlandığı kutsal mekanlardır. Peygamberimiz, kim dünyada cami inşa ederse, caminin yapımına yardımda bulunursa, yarın yevmil kıyamette Allahta ona cennete bir köşk verir demektedir. İlçe Emniyet Müdürümüz Ümit Okumuşa ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum.
     Restorasyona katkıda bulunanlara teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından dualarla cami ve cami bünyesindeki Kuran Kursu açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyükte restore edilen cami ibadete açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER