Bozüyük Engelliler Derneği Başkanı Güçyeter:

Bozüyük Engelliler Derneği Başkanı Güçyeter: -7 ayda 25 engelliye tekerlekli sandalye teslim ettik


BİLECİK (A.A) - Bozüyük Engelliler Derneği Başkanı Enver Güçyeter, 7 ayda 16 engelliye manuel tip, 9 engelliye de akülü olmak üzere 25 tekerlekli sandalye teslim ettiklerini bildirdi.
     Güçyeter, AA muhabirine, dernek olarak vatandaşların hibe ettiği tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahibi engellilere ulaştırdıklarını belirterek, maddi durumu olan herkesi tekerlekli sandalye bağışında bulunmaya davet etti.
     Kentte çok sayıda engelli olduğunu ifade eden Güçyeter, şöyle konuştu:
     Dernek olarak yaptığımız ziyaretlerde maddi durumu iyi olan vatandaşlardan tekerlekli sandalye talep ediyoruz. Derneğimize bağışlanan sandalyeleri de talepte bulunan ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize teslim ediyoruz. Tekerlekli sandalye almak isteyen üyelerimizin sağlık durumuna bakarak teslimatı yapıyoruz. Çok sayıda engelli olmasına rağmen 150 üyemiz var. Çoğu aileler engelli çocuklarını saklıyor ve toplumdan uzaklaştırıyor. Bu aileler çocuklarını saklamak yerine onları toplumun bir parçası olarak görse, engelli kardeşlerimiz de, beden olarak olmasa da ruhen sağlıklı bir insan gibi yaşayabilecek.
     Güçyeter, 5 engelli ailenin tekerlekli sandalye için talepte bulunduğunu, tekerlekli sandalye bağışı yapılması durumunda teslim edeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyük Engelliler Derneği Başkanı Güçyeter: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER