Braille alfabesiyle Kuran öğreniyorlar

Braille alfabesiyle Kuran öğreniyorlar -Konyada açılan bir kursta, görme engelli öğretmen, kendisi gibi görme engellilere Braille alfabesiyle Kuran-ı Kerim öğretiyor -Kurs öğretmeni İbrahim Keleş: "Azmin elinden kimse kurtula


KONYA (A.A) - Ayşe Şensoy - Konya Büyükşehir Belediyesinin açtığı kursta, görme engelli öğretmen, kendisi gibi görme engellilere Braille alfabesiyle Kuran-ı Kerim okumayı öğretiyor.
     Kendisi de öğrencileri gibi görme engelli olan kurs öğretmeni İbrahim Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli olmasından dolayı öğrencileriyle daha rahat empati kurabildiğini vurguladı.
     Konyada 18 yıldır görme engellilerin eğitim gördüğü bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptığını belirten Keleş, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ve Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesinin birlikte açtığı Kuran-ı Kerim Okuma Kursunda öğretmenlik yaptığını anlattı.
    
     -"Engelliyim diye hayata küsmenin anlamı yok"-
    
     Keleş, 25 yıldır kabartma yazılı Kuran-ı Kerim ile ilgilendiğini belirterek, şunları kaydetti:
     "Kuran-ı Kerim bütün ümmete, insanlığa hitap eden bir kitaptır. Dolayısıyla görme engelliler de bu insanlığın bir bölümü olduğu için vahyin amacının içinde biz de varız. Herkesin, Kuran-ı Kerimi öğrenip, anlayıp, yaşaması gerekiyor. Aynı durum görme engelliler için de geçerlidir. Azmin elinden kimse kurtulamamış derler. Gerçekten de azmettikten sonra her iş oluyor. Hep sen yapamazsın denilen kişi gerçekten de yapamaz. Engelliyim diye hayata küsmenin hiç bir anlamı yok."
     Kurs öğrencilerinden görme engelli Halil Doğan, eskiden Kuran-ı Kerim okumayı bildiğini ancak görme yeteneğini sonradan kaybettiğini söyledi.
     Doğan, görme yeteneğini gitgide kaybettiği için artık Kuran-ı Kerimi Braille alfabesinden kabartma yöntemiyle okuma yoluna gittiğini belirtti.
     "Daha önce bilip de artık okuyamama durumuna geldiğinizde okumayı özlüyorsunuz" diyen Halil Doğan, "O açlığı hissedince, bir şekilde bunu nasıl kapatırım diye bir çare arıyorsunuz. Bu kurs da bize bir rehber oldu, yol oldu. Diğer görme engelli arkadaşlarım eve kendilerini kapatmasın. Bir yerden başlamak gerekiyor" diye konuştu.
     Kursiyer Süleyman Gözel ise Kuran okumayı öğrenince hafız olmaya karar verdiğini ifade ederek, kendisinin Braille alfabesi yardımıyla hafız olduğunu belirtti.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Braille alfabesiyle Kuran öğreniyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER