Briç

Briç -Burdur Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Nevzat Aydoğdu, federasyon başkanlığına adaylığını açıkladı


BURDUR (A.A) - Burdur Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Nevzat Aydoğdu, Türkiye Briç Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
     Nevzat Aydoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 yıldır briç sporuyla ilgilendiğini söyledi. Briçin, Türkiyedeki 54 spor dalı arasında yer aldığını ifade eden Aydoğdu, amaçlarının briçi tanıtmak olduğunu söyledi. Briçin mantık ve zihin oyunu olduğunu anlatan Aydoğdu, Konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığına başvurularımı tamamladım. Önümüzdeki süreçte başkanlık bize kısmet olursa briçin tanıtımına yönelik çalışmalarımız olacak diye konuştu.
     Aydoğdu, Antalya, Muğla, Isparta ve Burdurdaki briç kulüplerinin açılmasında aktif olarak yer aldığını, briç camiasını da yakından tanıdığını kaydetti.
     Bugüne kadar 12 Büyük Türkiye Briç Şampiyonluğunu kazandığına dikkati çeken Aydoğdu, 4 sene önce Almanyada düzenlenen Avrupa Briç Şampiyon Kulüpler Kupasında Burdur Briç Kulübü olarak Avrupa üçüncüsü olduk. Burdurdaki briç geçmişimin ve başarılarımın, bu başkanlığı elde etmem için yeterli olduğunu düşünüyorum dedi.
     Briç Federasyonunun olağan genel kurulu, 10 Kasım Cumartesi günü yapılacak.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe / Güç Gönel
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER