BSA kanalına atılan çöpler çevre kirliliği

BSA kanalına atılan çöpler çevre kirliliği oluşturuyor


KONYA (A.A) - Beyşehir-Suğla-Apa (BSA) kanalı üzerine atılan katı atıkların, çevre kirliliği oluşturduğu bildirildi.
     Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü sularını Konya Ovasına aktaran BSA kanalında, regülatör kapaklarının kapatılıp su akışının kesilmesinin ardından, yaşanan manzaranın vatandaşı rahatsız ettiğini söyledi.
     Her iki yanına pazar kurulan kanalın içerisine her türlü katı atığın atıldığını, bunun da hoş olmayan görüntüler oluşturduğunu aktaran Tan, şunları kaydetti:
     Son günlerde hiç alışılmadık manzaralar da yaşanıyor. Kanal içerisine koskoca televizyonu bile atıyorlar. Kanal temizliği konusunda vatandaşlarımıza ve çevresinde ticari faaliyet gösteren pazarcılara sürekli çevre temizliğine karşı duyarlılık çağrısı yapıyoruz. Ama kimse bu çağrılara kulak asmıyor. Temizlik görevlilerimiz zaman zaman kanal içerisine inerek, hatta araç indirerek genel bir çevresel temizlik faaliyeti yürütüyor. Ama birkaç gün sonra yine benzer manzaralarla karşılaşıyoruz. Bir turizm kenti olmaya aday Beyşehire bu görüntüler hiç yakışmıyor. Daha temiz bir Beyşehirin olması mücadelesini veren derneğimize de bu konuda vatandaşlarımızdan yardımcı olmalarını bekliyoruz.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber BSA kanalına atılan çöpler çevre kirliliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER