BTB Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin:

BTB Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin: -Süne zararlısı tabii bir afettir, mücadelesi güç olup, ortaklaşa bir çalışmayı gerektirir. Bu konuda görev yapacak elemanlar, sizler için çalışacaklardır


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Süne zararlısı tabii bir afettir, mücadelesi güç olup, ortaklaşa bir çalışmayı gerektirir. Bu konuda görev yapacak elemanlar, sizler için çalışacaklardır dedi.
     Yeni hasat dönemi öncesinde süne zararlısına karşı almaları gereken önlemler konusunda üreticileri uyaran Sezgin, yaptığı yazılı açıklamasında şu düşüncelerine yer verdi:
     İlaçlama faaliyetinin bütün buğday üreticilerine duyurulması, toplu şekilde ilaçlama yapılmasının sağlanması, ilaçlamaya başlamadan önce arıcılık yapanların arılarının zarar görmemesi, ilaçlanmış sahalarda hayvan otlatılmaması, biçilip hayvanlara verilmemesi gerektiği konularında ilgili köy halkına uyarılar yapılmaktadır.
     Üreticilerimizin, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün önerilerine uymalarının büyük ölçüde zaman, emek ve para tasarrufu demek olduğunu belirtmek isterim. Süne zararlısı tabii bir afettir, mücadelesi güç olup, ortaklaşa bir çalışmayı gerektirir. Bu konuda görev yapacak elemanlar, sizler için çalışacaklardır.
     Beklenen yüksek rekoltenin kalitesinin de iyi olması gerektiğini vurgulayan Sezgin, üreticinin kaliteden ödün vermeyeceğine inandığını belirterek, Bandırma ve bölgemiz için bereketli, kaliteli ürün elde edeceğimiz bir hasat mevsimi olmasını temenni ediyorum ifadesini kullandı.
    
     Muhabir : Ahmet Pesen
     Yayıncı : Harun Kaymaz
<< Önceki Haber BTB Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER