BTSO Meclis Başkanı Parseker:

BTSO Meclis Başkanı Parseker: -Türkiye içinde bulunduğu coğrafyanın lokomotifi. 2010da yüzde 9,2 ve 2011de yüzde 8,5 büyüdükten sonra bu yıl yumuşak bir inişle yüzde 4 civarında bir büyüme öngörüyoruz


BURSA (A.A) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, Türkiyenin, içinde bulunduğu coğrafyanın lokomotifi olduğunu belirterek, 2010da yüzde 9,2 ve 2011de yüzde 8,5 büyüdükten sonra bu yıl yumuşak bir inişle yüzde 4 civarında bir büyüme öngörüyoruz dedi.
     Parseker, BTSOda düzenlenen Bursa-Hessen Ekonomi Günü programında yaptığı konuşmada, yılın ilk çeyrek verilerinin öngörülere uygun olduğunu belirtti.
     Alınan cari açığı azaltıcı önlemlerle ithalat daralırken ihracatın arttığını ifade eden Parseker, Türkiye içinde bulunduğu coğrafyanın lokomotifi. 2010da yüzde 9,2 ve 2011de yüzde 8,5 büyüdükten sonra bu yıl yumuşak bir inişle yüzde 4 civarında bir büyüme öngörüyoruz. İlk dört ayda ihracatımız yüzde 10,9 artarken ithalatımız yüzde 2,7 düştü. Dış ticaret açığımız geçen yıla göre yüzde 20,1 azaldı diye konuştu.
     Parseker, ayrıca dünyanın içinde bulunduğu zor küresel şartlara rağmen, Türkiyenin kamu maliyesini dengede tutmayı, enflasyonu, işsizliği ve faizi kontrol etmeyi başardığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Orta vadede küresel krizin etkilerinin yok olacağını biliyoruz. Almanya, avro bölgesindeki daralmaya karşın güçlü iç talebin de katkısıyla büyümeye devam ederek dinamizmini bir kez daha ortaya koydu. Türkiye ise açıkladığı yeni teşvik rejimiyle üretim desenini orta ve ileri teknolojiye yükseltme isteğini deklare etti. Biz Almanya ve Türkiyenin bu bölgenin geleceğinin en önemli iki oyuncusu olacağını biliyoruz.
     Bursa ve Almanyanın Hessen Eyaleti arasındaki ekonomik işbirliğinin de artacağı tahmininde bulunan Parseker, Geçen yıl Hessenden Bursaya 1 milyar dolarlık mal satıldı. Bursa ise Hessene 700 milyon dolarlık ihracat yaptı. Bu hacmin çok kısa sürede 3 milyar doları bulabileceğini düşünüyoruz görüşünü dile getirdi.
    
     Muhabir : Bursa / Haluk Yüksel
     Yayıncı : Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber BTSO Meclis Başkanı Parseker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER