Bu fırında ekmeği kadınlar üretiyor

Bu fırında ekmeği kadınlar üretiyor -Sivasın Suşehri ilçesinde hamurun hazırlanmasından pişirme işlemine kadar sadece kadınların çalıştığı fırında, günde 3 bin ekmek üretiliyor -Fırın sahibi Özer: Yakın bir zamanda Suşehri Ev


SİVAS (A.A) - Faruk Kara - Sivasın Suşehri ilçesinde sadece kadınların çalıştığı fırında üretilen köy ekmeklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ilçe merkezinde 50 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren bir ekmek fırınında yaklaşık 1,5 yıldır sadece kadınlar çalışıyor. Hamurun hazırlanmasından pişirme işlemine kadar 5 kadının çalıştığı taş fırına, ilçe halkının ilgisi yoğun.
     Fırının sahibi Oğuzhan Özer, ilçede iki fırın işlettiklerini, birisinde somun ve pide ekmeği, kadınların çalıştığı bu fırında ise sadece köy ekmeği yaptıklarını söyledi. Özer, fırında yapılan yöresel ekmeği tüm Türkiyeye en iyi şekilde tanıtmak istediklerini belirtti.
     Halkın yoğun ilgisinden memnun olduklarını ve şube sayısını artırmayı düşündüklerini dile getiren Özer, Fırınlarımızda hijyen başta olmak üzere tüm belgeler mevcut. Yakın bir zamanda Suşehri Ev Ekmeği olarak patent alacağız. Bu konuda başvurumuzu yaptık. Yani Karadenizin Trabzon ekmeği varsa, Suşehrinin de ev ekmeği olacak. Bunu tanıtmayı hedefliyoruz diye konuştu.
     Özer, günlük 3 bin adet köy ekmeği ürettiklerini sözlerine ekledi.
     Fırında çalışan kadınlar ise ateş karşısında çalışmanın zor olduğunu söyledi.
     Fırından ekmek alan Bayram Uçan da, İstanbulda bulunan kızım köy ekmeği istedi. Ben de ekmek sırası bekliyorum. Köy ekmeğine gurbette hasret kalıyoruz dedi.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Bu fırında ekmeği kadınlar üretiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER