Bu ilçede iftar ve imsak vakitleri

Bu ilçede iftar ve imsak vakitleri sirenle duyuruluyor -Ceylanpınar ilçesinde vatandaşlar yaklaşık 30 yıldır, iftar ve imsak vakitlerinden geleneksel ramazan topu yerine siren sesiyle haberdar oluyor


ŞANLIURFA (A.A) - Sait Aydın - Ceylanpınar ilçesinde vatandaşlar yaklaşık 30 yıldır, iftar ve imsak vakitlerinden geleneksel ramazan topu yerine, siren sesiyle haberdar oluyor.
     Suriye sınırındaki ilçede vatandaşlar, ezan sesinin yanı sıra çalınan sirenle de iftar ve sahur vakitlerini öğreniyor.
     Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürlüğünde 30 yıl önce ekili arazilerde meydana gelen yangınları ilçe halkına haber vermek ve itfaiyeden yardım gelmesini sağlamak amacıyla şehrin girişindeki bir kuleye siren sistemi kuruldu.
     Teknolojinin yaygın olmadığı dönemlerde çok amaçlı kullanılmaya başlayan sistem, şehir merkezinin yanı sıra uzak mahalle ve köylerdeki vatandaşların iftar saatinden haberdar olabilmesi için de devreye alındı.
     Kısa sürede benimsenen uygulama zamanla sahur vakitlerinde de kullanılmaya başlanarak, 30 yıl boyunca devam etti.
     İftar vakti ezan okunmaya başlamasıyla 45 saniye boyunca devreye giren siren sesi, imsak vakitlerinde de aynı şekilde duyuluyor.
    
     -Sireni duymayan itfaiyeyi arıyor
    
     Ceylanpınar Belediyesi sirenden sorumlu itfaiye eri Kutbettin Kılıvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürekli bir personelin siren başında vatandaşlara imsak ve iftar vakitlerini duyurması için görevlendirildiğini belirtti.
     Kılıvan, vatandaşların ezan sesi olmasına rağmen siren sesini de duyarak ibadetlerini yerine getirmeye çalıştığını ifade ederek, siren sesini duymayanların itfaiyeyi arayarak, sirenin neden çalmadığını sorduklarını aktardı.
     Ceylanpınarlı Bozan ailesi de siren sesine aşina olan ailelerin başında geliyor. Abit Bozan, günümüzde teknolojik imkanlar sayesinde iftar ve sahur vakitlerinin her türlü öğrenilebileceğini ancak siren sesinin ramazanda kendileri için ayrı bir yeri olduğunu söyledi.
     Siren sesini duymadıkları zaman itfaiyeyi arayarak neden sesin gelmediğini sorduklarını aktaran Bozan, uygulamayı sürdürenlere teşekkür etti.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Bu ilçede iftar ve imsak vakitleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER