Bu proje Karadenizin sahil yoğunluğunu azaltacak

Bu proje Karadenizin sahil yoğunluğunu azaltacak -Dağlık arazi yapısıyla güneyde yapılaşamayan, yerleşimi sahil kesiminde yoğunlaşan Giresun, bu durumu Güney Çevre Yolu Projesi ile aşmaya çalışacak -Giresun Mimarlar Odası B


GİRESUN (A.A) - Gültekin Yetgin - Dağlık arazi yapısı nedeniyle güneyde yapılaşamayan ve yerleşimi sahil kesiminde yoğunlaşan Giresun, bu durumu Güney Çevre Yolu Projesi ile aşmaya çalışacak.
     Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) ile Giresun Mimarlar Odasınca taslak çalışması hazırlanan projenin çalışmalarına bir süre önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca başlandı.
     Giresun Mimarlar Odası Başkanı Serdar Demirkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Giresunun kuzey güney aksındaki büyümesinin düzenli bir şekilde planlanmasına atılmış bir adım olduğunu söyledi.
     Şehrin doğu batı aksında hızlı bir şekilde büyüdüğüne ancak kuzey ve güneyde ciddi bir sıkışmışlık olduğuna dikkati çeken Demirkan, Bu konuyu aşamıyoruz ve güneye doğru genişleyemiyoruz. Bu nedenle de sahil bandında ciddi bir yoğunluk var. Bu projeyle bu durumun bir şekilde önüne geçilecek dedi.
     Güney Çevre Yolu Projesinin hayata geçirilmesiyle kentin kuzeyi ve güneyi arasında yeni yerleşim alanları olacağını ifade eden Demirkan, şöyle konuştu:
     Kuzey güney aksında 1 kilometre güzergaha sıkışmış olduğumuzu, 4 kilometre derinlikten bir yol geçirdiğimizi var sayalım. Aradaki planlama sahalarını da planlama aşamasından geçirilerek kullanılabilir kıldığımızı var sayalım. Yol sorununun ve altyapı sorunlarının çözülmesinden dolayı insanlar ister istemez bu alanlara yerleşmeye başlayacak. İstesek de istemesek de kentleşme kuzey güney aksına kaymış olacak. Bu da bizim belki de en büyük kazancımız olacak. Bu yolun sahildeki yollarla bağlantıları da olacaktır ve bağlantı yolları kaliteli olacaktır. Bu durum da kuzey güney arasındaki ulaşımı bir hayli rahatlatacaktır.
    
     -Ekonomiye katkı sağlayacak-
    
     GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise projenin 70 kilometre Piraziz-Tirebolu ve 30 kilometre Bulancak-Keşap olmak üzere iki aşamada yapılacağını belirtti.
     Güney Çevre Yolu Projesinin hayata geçirilmesinin ardından yeni yerleşim alanlarının oluşmasıyla inşaat sektörünün de canlanacağını dile getiren Çakırmelikoğlu, şunları kaydetti:
     Bu proje ekonomiye katkı sağlayacaktır. İnşaat sektörü, mobilyacısından elektrikçisine bütün sektörleri canlandırmaktadır. Bunun haricinde iş alanlarının da güneye geçeceği söz konusu. Yeni bir Giresun oluşacak. Bütün sosyal alanlarıyla birlikte stadyum, sosyal tesisler ve alışveriş merkezleri gibi çeşitli alanlarda büyük bir değişiklik olacaktır.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Bu proje Karadenizin sahil yoğunluğunu azaltacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER