Bulanın değil, ihaleyi kazananın oluyor

Bulanın değil, ihaleyi kazananın oluyor -Marmarisin Bayır köyünde dağda başıboş olarak yaşayan keçi ve koyun gibi hayvanlar 21 gün muhtarlık tarafından bakıldıktan sonra sahibi çıkmazsa ihale ile satılıyor (Fotoğraflı-Görünt


MUĞLA (A.A) - Levent Kişi - Marmarisin Bayır köyünde dağda başıboş olarak yaşayan keçi ve koyun gibi hayvanlar bulanın değil, muhtarlık tarafından yapılan ihaleyi kazananın oluyor.
     Halkının tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı Bayırda, köylülerin dağda bulduğu ya da sürülere karışarak gelen küçükbaş hayvanlar için muhtarlık tarafından açık arttırma yöntemiyle ihale düzenleniyor. Köyde son olarak bir vatandaş tarafından dağda sahipsiz bir şekilde dolaşırken yakalanan oğlak için köy meydanında ihale gerçekleştirildi. Muhtarlık tarafından görevlendirilen çığırtkanın yaptığı duyuruyla ihale başladı. Heyecanlı ve çekişmeli geçen ihaleye katılan köylülerden Kadir Yıldız 381 liralık teklifinin ardından 385 lira veren Mehmet Mete oğlağın sahibi oldu. Meydandaki kahvehanede oturan köylüler ve köyü ziyaret eden yerli turistler de ihaleyi ilgiyle izledi.
     Oğlağını teslim alarak evine götüren Mete, uzun süre dağda kaldığı için yabanileştiği gözlenen hayvanı kesip yemek için değil beslemek için aldığını söyledi.
     Bayır Köyü Muhtarı Mustafa Alper AA muhabirine yaptığı açıklamada köy pazarının kurulduğu ve halkın kalabalık olduğu günde ihaleyi yaptıklarını belirtti.
     Bu uygulamanın köylerinin bir geleneği haline geldiğine dikkati çeken Alper, Dağdaki başı boş olarak dolaşan hayvanları birisi tutup getirdiğinde ya da sürülere karışarak geldiğinde muhtarlık olarak bu hayvanları alıp 21 gün besliyoruz. 21 gün içerisinde sahibi çıkmaz ise ihale usulüyle satışa çıkartıyoruz dedi.
     Satışı yapılan oğlağı sahibine teslim ederek parasını makbuz karşılığında aldıklarını ifade eden Alper, bu satışlardan elde ettikleri paraları muhtarlık olarak köyün işlerinde kullandıklarını kaydetti.
     Köy tüzel kişiliklerinin İhale Kanununa tabi olmadığına işaret eden Alper, bulunan hayvanlarla ilgili muhtarlık olarak satış kararı aldıktan sonra ihaleyle satış yaptıklarını dile getirdi. Alper, kesinlikle anlaşma usulüyle satış gerçekleştirmediklerini de bildirdi.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Bulanın değil, ihaleyi kazananın oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER