Bulgur üreticileri Gaziantepte buluşacak

Bulgur üreticileri Gaziantepte buluşacak


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte Bulgur Ortak Akıl ve Güç Birliği toplantısı düzenlenecek.
     Gaziantep Ticaret Borsasından (GTB) yapılan açıklamaya göre, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Bulgur Üretiminde Kalite Alt Yapısının Güçlendirilmesi ve Bulgur Tanıtımının Yapılarak, Tüketiminin Artırılması projesi kapsamında 22 Kasım 2012 tarihinde Bulgur Ortak Akıl ve Güç Birliği toplantısının düzenleneceği belirtildi.
     Türkiyede faaliyet gösteren bulgur üreticilerinin katılımı ile yapılacak toplantıda, bulgurun dünü, bugünü ve yarınının masaya yatırılacağı kaydedildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen GTB Başkanı Ömer Çelik, 4 bin yıllık geçmişi olan ve kutsal kitaplarda yer alan bulgurun, küresel bir gıda maddesi olarak kabul edildiğini ifade etti.
     Dünya nüfusunun artması, ucuzluğu, besleyici olması ve uzun süre muhafaza edilebilmesi gibi avantajlarından dolayı bulgura olan talebin her geçen gün arttığını dile getiren Çelik, şunları kaydetti:
     Milli ürünümüz bulgura olan talebin artması, bulgur sektöründe köklü değişimlerin yaşanmasına sebep olarak, sektörün geleneksel üretimden endüstriyel üretime geçişini hızlandırmıştır. Her değişimde olduğu gibi bu süreçte bulgur sektörü gerek yetişmiş eleman gerekse pazarlama konusunda bazı sıkıntılar yaşamaktadır. İşte bu noktada biz borsa olarak bulgur sektöründe birliktelik sağlayarak, yaşanan bu sıkıntılara ortak çözüm üreterek ortak akıl oluşturmak için Türkiyedeki bulgur üreticilerini bir araya getiriyoruz. Bu tür sektör toplantılarının sorunların çözüm noktası için çok önemli olacağı kanaatindeyiz. Üyelerimizin ticari hayatlarına katkı sağlayacak her türlü çalışma ve projenin kurum olarak desteklemeyi sürdüreceğiz.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Bulgur üreticileri Gaziantepte buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER