Burdurda damacana sularına takip

Burdurda damacana sularına takip


BURDUR (A.A) - Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Burdurda damacana su üretimi yapan üç firmadan su numunesi alındı.
     İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının tüm illere verdiği talimat gereği Burdurda da damacana su üretimi yapan üç firmadan su numunesi aldıklarını bildirdi. Alınan numunelerin incelenmek üzere Antalya Hıfzısıhha Laboratuvarına gönderildiğini ifade eden Sütlü, numune sonuçlarının yakın zamanda açıklanacağını kaydetti.
     Burdurda doğal su kaynaklarının sürekli izlendiğini ve düzenli olarak numuneler alındığını anlatan Sütlü, Burdurda üretim yapan 3 firmadan bugüne kadar sorun çıkmadığını vurguladı. Suyun halk sağlığının en önemli konularından biri olduğunu belirten Sütlü, Çünkü bütün salgın hastalıklar su kaynaklıdır. Özellikle yaz aylarında içme sularında yapılan denetimlerimiz artmaktadır. Sürekli ilgili belediyelerle de irtibat içindeyiz dedi.
     Sonuçlar İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne ulaştırıldıktan sonra bilgilerin Sağlık Bakanlığına gönderileceğini ifade eden Sütlü, halk sağlığını tehdit edecek boyutta üretim ve dolum yapan firmaların tespit edilmesi halinde gerekli yaptırımların uygulanacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Burdurda damacana sularına takip Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER