Burdurda kamu yararına çalışan hükümlülere sigorta

Burdurda kamu yararına çalışan hükümlülere sigorta güvencesi -Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile özel bir sigorta şirketi arasında, kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırılan hükümlülerin ferdi kaza sigortası ile güvenceye alınması iç


BURDUR (A.A) - Burdur Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve özel bir sigorta şirketi arasında, kamu yararına bir işte ücretsiz olarak çalıştırılan hükümlülerin ferdi kaza sigortası ile güvenceye alınması için işbirliği protokolü imzalandı.
     Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Toplantı Salonundaki imza törenine, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, Denetimli Serbestlikten Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Murat Karakaya, Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday ve Burdur Koca Sigorta Aracılık Hizmetleri şirketi sahibi Sabahat Koca katıldı.
     Cumhuriyet Başsavcısı Açıkgöz, törende yaptığı konuşmada, hazırlanan protokolün Türkiyede ilk olduğunu söyledi. Daha önce hükümlülere Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerinin uygulanmadığını belirten Açıkgöz, imzalanacak protokolün ardından belirlenecek kamu yararına çalışan hükümlülerin ferdi kaza sigortasına sahip olacaklarını bildirdi.
     Kamuda çalışan sanık ve hükümlüler için önemli olan bir konuda ilk adımın Burdurda atılıyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Açıkgöz, başarılı çalışmalarından dolayı Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday ve Sigorta Aracılık Hizmetleri sahibi Sabahat Kocaya teşekkür etti.
     Denetimli Serbestlik Müdürü Güday ise, bir süre önce Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanununda yapılan değişiklikten sonra tahliye olanlardan 23 kişi ve kısa süreli hapis cezasına çarptırılanlardan seçenek yaptırımı olarak kamu yararına çalıştırılan bir kişi olmak üzere toplam 24 hükümlünün adliye, belediye, devlet hastanesi, milli eğitim müdürlüğü ve müftülük gibi kurumlarda ücretsiz olarak çalıştırıldığını belirtti. Güday, imzalanacak protokolün ardından bu 24 kişinin ferdi kaza sigortalarının yaptırılacağını ifade etti.
     Koca Sigorta Aracılık Hizmetleri sahibi Sabahat Koca da Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce her yıl bildirilecek yüz hükümlünün, iş riski değerlendirilerek 10 bin ile 25 bin lira arasında teminat altına alınacağı söyledi.
     Hükümlülerin çalıştıkları süre zarfında tedavi masrafları için bin ile 2 bin lira teminat değerinde ferdi kaza sigortasına da sahip olacaklarını belirten Koca, ferdi kaza sigortasının yalnızca hükümlünün kendisini kapsayacağını ve kamu hizmetinde çalıştığı saatler arasında geçerli olacağını ifade etti.
     Konuşmaların ardından işbirliği protokolü Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday ve Koca Sigorta Aracılık Hizmetleri Sabahat Koca tarafından imzalandı.
    
     -Hükümlüler memnun-
    
     Protokol kapsamında sigortadan faydalanacak hükümlülerden Mehmet Kutluk, sosyal güvence kapsamına alınacak olmalarının kendileri için sevindirici olduğunu belirterek, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
     Yaptığı trafik kazası nedeniyle 3 yıl hapis cezası alan ve 19 ay cezaevinde kaldıktan sonra denetimli serbestlikten faydalanan Ahmet Kaptan ise cezasının geri kalan bölümünü Devlet Hastanesinde elektrik teknisyenliği yaparak çektiğini, uygulamadan memnun olduğunu söyledi.
     (DG-ME-HS-SFD)
<< Önceki Haber Burdurda kamu yararına çalışan hükümlülere sigorta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER