Burdurda karne heyecanı

Burdurda karne heyecanı -Törenle 39 bin öğrenciye karneleri dağıtıldı


BURDUR (A.A) - Burdurda ilköğretim ve ortaöğretimde 39 bin öğrenci karne heyecanını yaşadı.
     2011 - 2012 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesiyle TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.
     Burdur Valisi Süleyman Tapsız, törende yaptığı konuşmada, Burdurda 152 ilköğretim ve 44 lisede öğrenim gören 39 bin öğrencinin karne aldığını söyledi. Ortaöğretimde 2 bin 600 öğrencinin hem karne hem de diploma heyecanı yaşadığını ifade eden Tapsız, bu öğrencilerin bu ay içinde üniversite sınavına gireceklerini hatırlattı.
     Burdurun eğitim alanında oldukça başarılı olduğunu belirten Tapsız, öğretmenlere, öğrencilere ve velilerine başarılarından dolayı teşekkür etti.
     AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de Burdurun eğitim ve öğretimde marka bir kent olduğunu dile getirdi.
     Türkiyede son 7 yıldır en fazla bütçenin Mili Eğitim Bakanlığına ayrıldığını vurgulayan Özçelik, Biz daha önce ne duyardık- Türkiye en fazla bütçeyi Milli Savunma Bakanlığına ayırdı. Ne yapacağız- Uçak, helikopter, tank alacağız. Nereden alacağız- Almanyadan, İsrailden alacağız. Bitti artık o dönemler. Türkiye artık en fazla bütçeyi eğitime ayırıyor dedi.
     Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da bugünün öğrenciler ve veliler açısından heyecanlı bir gün olduğunu kaydetti.
     Öğrencilerin çeşitli gösteriler sunduğu tören, karne dağıtımı ile sona erdi.
    
     -Bucakta karne töreni-
    
     Bucak ilçesinde de 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesiyle TOKİ İlköğretim Okulunda karne töreni düzenlendi.
     Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, törende yaptığı konuşmada, Burdurun eğitim alanında başarılı olduğunu ve bu başarının sınavlarda da net olarak görülebildiğini söyledi.
     Başarının tesadüf olmadığını vurgulayan Hacıbektaşoğlu, Burdurun başarısında Bucakın da etkili rol üstlendiğini kaydetti. Hacıbektaşoğlu, başarıda emeği bulunan öğrenci, veli ve öğretmenleri tebrik etti.
     Zorunlu eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkarılması ile ilgili düzenlemeye yönelik tüm hazırlıkların 2012-2013 eğitim öğretim yılına kadar tamamlanacağını belirten Hacıbektaşoğlu, öğrenci ve öğretmenlerin bu uygulamadan herhangi bir endişe duymamalarını istedi.
     Hacıbektaşoğlu, yeni sistemin başarıyı daha da artıracağına inandıklarını bildirdi.
     Bucak Milli Eğitim Müdürü Hamdi Aktürk de Bucakta 42 okulda 12 bin 500 öğrencinin karne aldığını söyledi. Öğrencilerden yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyen Aktürk, bol bol kitap okumalarını önerdi.
     Törende daha sonra öğrencilere karneleri ile başarı belgeleri dağıtıldı.
    
     Muhabir: Halim Akça-Volkan Poliçe-Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdurda karne heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER