Burdurda UMKE Tatbikatı yapıldı

Burdurda UMKE Tatbikatı yapıldı -Antalya, Isparta ve Burdur UMKE ekiplerince Burdurun Yeşilova ilçesindeki UMKE Bölge Tatbikatı yapıldı


BURDUR (A.A) - Antalya, Isparta ve Burdur UMKE ekiplerince, Yeşilova Salda Kayak Merkezinde UMKE Bölge Tatbikatı yapıldı.
     Yeşilova ilçesi Tınaztepe mevkisindeki Salda Kayak Merkezinde yapılan tatbikata Antalya, Isparta ve Burdur UMKE ekipleri katıldı. 84 personelin görev aldığı tatbikatta, bölge illerinde yaşanabilecek afet ile vatandaşların sağlık ile ilgili sorunlarında bakanlıkça tahsis edilen tam donanımlı araçlarla hasta ve kazazedelere yönelik kurtarma operasyonlarının provası yapıldı.
     Isparta Sağlık Müdür Yardımcısı Hasan Ataç, gazetecilere yaptığı açıklamada, çığ veya kar altında kalan insanları kurtarmak için tatbikat yaptıklarını belirterek, Bu yüzden bölge illerimizle ortak operasyon yapıyoruz. Bu operasyonlarda başarılılık oranımızı ölçüyoruz dedi.
     Yaptıkları kış tatbikatıyla arkadaşlarının performansını görmüş olduklarını dile getiren Ataç, tatbikatın çok başarılı geçtiğini söyledi. Ataç, olabilecek her türlü afet karşısında tüm ekiplerini hazır halde tutmaya çalıştıklarını vurguladı.
     UMKE Burdur Birim Sorumlusu Şaban Çetin de tatbikatın herhangi bir afet ya da çığ düşmesi durumda UMKE ekiplerinin hareket kabiliyetini değerlendirmesi açısından oldukça önemli olduğunu dile getirerek, Tam donanımlı araçlarımızla 112 Acil Servis ekiplerinin ulaşamayacağı, ücra yerlere UMKE ekipleri olarak biz ulaşıyoruz. Bölgede herhangi bir çığ düşmesi ya da kayak merkezine kayak yapmaya gelen vatandaşlarımızın kaza geçirmesi veya kaybolması durumunda, başarılı ve zamanında müdahale edebilmek için bölgeyi tanımak amacıyla tatbikatımızı Salda Kayak Merkezinde yaptık. Böylece ekiplerimizi eğitmiş oluyoruz diye konuştu .
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdurda UMKE Tatbikatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER