Burdurdaki cinayet

Burdurdaki cinayet -Merkeze bağlı Çatağıl köyünde biri çocuk 3 kişinin pompalı tüfekle öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan kişi adliyeye sevk edildi -Cinayetin aydınlatılması için, asayiş, istihbarat, olay yeri inceleme ve iz


BURDUR (A.A) - Burdurda merkeze bağlı Çatağıl köyünde biri çocuk 3 kişinin pompalı tüfekle öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan zanlı, adliyeye sevk edildi.
     Çatağıl köyünde Menekşe Gökcü (37), Gökcünün 13 yaşındaki oğlu Şükrü Gökcü ve Menekşe Gökcünün bir süredir birlikte yaşadığı iddia edilen İsmail Çakırın (39) pompalı tüfekle öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan M.Anın jandarmadaki sorgulaması tamamlandı.
     Zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında Burdur Adliyesine sevk edildi.
    
     -40 kişilik özel ekiple çalışıldı-
    
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı, olayı aydınlatmak için aralarında özel asayiş ve istihbarat timleri, olay yeri inceleme timleri, iz takip köpek timi ve konusunda uzman soruşturmacılar bulunan 40 kişilik özel ekiple çalışma yaptı. Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli yürütülen soruşturmada, bin 100 nüfuslu Çatağıl köyünden 250 kişi ile görüşüldü. Jandarma bu kişilerden 70inin yazılı bilgisine başvurdu.
     Jandarmanın olayı aydınlatmak için maktullerin son telefon görüşmelerini incelediği, soruşturma esnasında 12 kişinin parmak izlerinin alındığı, sekiz yerde yapılan aramalarda değişik çap ve markalarda 8 av tüfeğine inceleme yapmak üzere el konulduğu belirtildi.
     Yürütülen soruşturma neticesinde gözaltına alınan M.Anın olaydan sonra Antalyanın Manavgat ilçesine gittiği ve yanında götürdüğü av tüfeğini parçalayarak ağaç aksamlarını Serik yakınlarında sazlık bir araziye, namlusunu ise Manavgat Irmağına attığının belirlendiği bildirildi.
     Manavgat Irmağında Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi dalgıçlarının yaptığı aramada, cinayette kullanılan av tüfeğinin namlusu bulunarak Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildiği kaydedildi.
     Cinayet silahı olan av tüfeğinin ağaç aksamının, ikinci gün yapılan aramalarda Jandarma Komando Timleri tarafından bulunarak Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildiği öğrenildi.
    
     -Olay-
    
     Çatağıl köyünde boşandıktan sonra oğlu ile yaşayan Menekşe Gökcüden bir süre haber alamayan akrabaları, jandarmaya haber vermiş, 13 Kasımda Menekşe Gökcünün evine giren jandarma ekipleri, Gökcü, 13 yaşındaki oğlu Şükrü Gökcü ve İsmail Çakırı evde pompalı tüfekle vurularak öldürülmüş halde bulmuştu.
     Jandarma, Burdur ve Antalyada yaptığı çalışma sonucu M.Ayı gözaltına almıştı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce - Volkan Poliçe / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER