Burhaniyede kent kart uygulaması hayata geçirilecek

Burhaniyede kent kart uygulaması hayata geçirilecek


BALIKESİR (A.A) - Burhaniye Belediyesi şehir içi ulaşımda hizmet veren Sahil Birlik Kooperatifine ait minibüslerde kent kart uygulamasını hayata geçirecek.
     Belediye Başkanı Fikret Akova, yaptığı açıklamada, İzmir, Balıkesir, Çanakkalede olduğu gibi Burhaniyede de kent kart uygulamasına başlayacaklarını söyledi.
     Özürlüler ve gazilerin, belediyeye yaptıkları başvurularda, sosyal statüleri gereği ulaşımda indirimlerden istifade edemediklerini belirttiğini ifade eden Akova, şunları kaydetti:
     Bize bu konuda gelen müracaatları istediğimiz gibi sonuçlandıramadık. Bunu sonuçlandırmanın yönteminin ve doğru yolunun da kart uygulamasından olduğunu düşündük. Bu uygulamaya geçersek o zaman şoförlerin inisiyatifinden çıkacak bu iş. Kart sahibinin statüsü neyse kartını geçirecek. Daha sonra bu kent kartların ücretleri de bir havuzda bir yerde toplanacak. Bu havuzdan da araç sahipleri istedikleri gibi veya protokolde var olan belirtilen miktarda kendi paylarını alacaklar. Dolayısıyla Burhaniye bundan sonra kart uygulaması ile ulaşımdaki sorunların çözümünü planladı. Böyle hat hat değil, Burhaniyenin tümünde bizim belirlediğimiz güzergahlarda yolcu taşıyacaklar.
     Kent kart uygulaması ile rekabetin de çözüleceğini dile getiren Akova, Çünkü ulaşım konusunda büyük ölçüde çalışma yapan kişiler, kart uygulamasıyla sorunu çözebilmişler. Çünkü o firma veya o halk otobüsü ne kadar çok sefer yaparsa kendine o kadar çok para geçtirecek dedi.
    
     Muhabir: Burhaniye
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Burhaniyede kent kart uygulaması hayata geçirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER