Burhaniyede okul yapımı için 10 milyon

Burhaniyede okul yapımı için 10 milyon lira ayrıldı


BALIKESİR (A.A) - Burhaniyedeki Ayşe Akpınar Kız Meslek Lisesi binasının yıkılarak yerine daha büyük ve modern bir bina yapılması için 10 milyon lira ayrıldı.
     AK Parti Burhaniye İlçe Başkanı Özer Koyuncu, yaptığı yazı açıklamada, mevcut binanın yetersiz ve depreme dayanıksız olduğu için yıkılacağını belirterek, bu iş için genel bütçeden 10 milyon lira ödenek ayrıldığını bildirdi.
     Yeni lisesi yapımının 2013 yılı yatırım programına alındığını ifade eden Koyuncu, şunları kaydetti:
     Toplamda 10 milyon TL harcama yapılacak olan bu okul, 2015 yılında bitirilecek. 24 derslik ve bir atölyeden oluşan okulun yapımı için ilk etapta bu yıl 1,5 milyon TL harcanarak, inşaata başlanacak. Okulumuzun yatırım programına alınmasında büyük emek ve katkıları bulunan Genel Başkan Yardımcımız ve Balıkesir Milletvekilimiz sayın Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Milletvekilimiz Ali Aydınlıoğluna sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Bu okulun inşaatı için 4-5 milyon lira harcanması, atölye ve tefrişat için de kalan paranın harcanması planlanıyor.
     Koyuncu, ayrıca Cumhuriyet Mahallesindeki bir başka okul arsası içinde ayrılan arsanın istimlak bedellerinin aktarılması çalışmalarının da hızla devam ettiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Burhaniyede okul yapımı için 10 milyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER