Burhaniyeden kısa kısa

Burhaniyeden kısa kısa -123 yıllık Koca Camii bakıma alındı


BALIKESİR (A.A) - Burhaniyede 1890 yılında yaptırılan Koca Camii, Burhaniye Belediyesi tarafından bakıma alındı.
     Bir asırdan fazla süredir ayakta duran ve ilçenin en eski camilerinden biri olma özelliğini taşıyan Koca Camiinin hava koşulları nedeniyle yıpranan dış yüzeyinde boya badana çalışmalarını başlatan Burhaniye Belediyesi, çalışmaları iki günde bitirmeyi planlıyor.
     Daha önce engelli vatandaşların rahatça girip çıkabilmeleri için engelli rampası yaptırılan caminin, çalışmaların tamamlanmasının ardından daha güzel bir görünüme kavuşacağı bildirildi.
    
     -Burhaniyede fırıncılara hijyen eğitimi verildi-
    
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında Hijyen Eğitimi düzenlenmesine ilişkin yapılan protokol kapsamında Burhaniyede fırıncı esnafının bilgilendirilmesi amacıyla Burhaniye Ticaret Odası tarafından Fırınlarda hijyen eğitimi toplantısı gerçekleştirildi.
     Toplantıda katılımcıları bilgilendiren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda kontrol uzmanı Meleknaz Duran, fırın çalışanları ve sahiplerinin Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Haklında hiçbir şey bilmediğini söyledi.
     Duran, kodekse aykırı ekmek üreten fırınlara ağır yaptırımlar uygulandığını ve en az cezanın 12 bin lira olduğunu bildirdi.
     Yaklaşık 100 fırın sahibi ve çalışanından oluşan kursiyerlere, hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, zehirlenmeler, el yıkama, maske ve bone kullanımı anlatıldı.
    
     Muhabir: Hakan Firik
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Burhaniyeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER