Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi

Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi -Zafer Meydanında toplanan sendika üyeleri, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Türk Büro-Sen üyesi grup, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.
     Zafer Meydanında toplanan grup adına Türk Büro-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Tuğrul Kılıç yaptığı açıklamada, iş yoğunluğu ve personel eksikliği nedeniyle özellikle Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personelinin fiilen fazla mesai yapmalarına rağmen, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ücretlerinin gasp edildiğini savundu.
     Kamu çalışanlarının 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle her ay 200 ile 700 lira arasında gelir kaybına uğratıldığını ileri süren Kılıç, şunları kaydetti:
     Siyasi iradenin kamu çalışanlarının haklı taleplerini karşılayacağını ve 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yarattığı hak kayıplarını biran önce telafi edeceğini umuyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz iş bırakma, bir uyarıdır. Taleplerimizin karşılanmaması halinde bu eylemin genel grevin ayak sesleri olduğunu siyasi iradeye hatırlatmak isteriz. Türk Büro-Sen olarak bugüne kadar kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek, kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirme yapılmasını sağlamak için tüm gayretimizle samimi olarak her türlü platformda mücadelemizi sürdürdük.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER