Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi

Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi -Türk Büro-Sen Erzurum Şube Başkanı Harmandar: -Bugün gerçekleştirdiğimiz, iş bırakma bir uyarıdır


ERZURUM (A.A) - Türk Büro-Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, Bugün gerçekleştirdiğimiz iş bırakma bir uyarıdır dedi.
     Bir günlük iş bırakma eylemi yapan Türk Büro-Sen Erzurum Şubesi üyeleri, Erzurum Hükümet Konağı önünde toplanarak slogan attı.
     Burada grup adına açıklama yapan Erzurum Türk Büro-Sen Şube Başkanı Gani Harmandar, kazanılmış haklar için kamu işveren heyeti ile sendikalar arasında yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle iş bırakma eylemi yaptıklarını ifade etti.
     Ülke genelinde 1 günlük iş bırakma grevi yaptıklarını belirten Harmandar, Bugün gerçekleştirdiğimiz, iş bırakma bir uyarıdır. Taleplerimizin karşınlanmaması halinde genel grevin ayak seslerini hatırlatmak isteriz. Kazanılmış haklarımız elimizden alınıyor. 2 Kasım 2011de TBMMde 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu çalışanları arasında kabul edilemez ücret farklılıkları oluşturdular diye konuştu.
     Başta SGK, Türkiye İş Kurumu olmak üzere, kurumların yıllardır kazanılmış hakkı olan ikramiyeleri, ilave ek ödemelerinin kaldırıldığını dile getiren Harmandar, Güvencesiz çalışma, taşeronlaşma, esnek istihdam, performansa dayalı ücret sistemi gibi kamu çalışanlarının asla kabul edemeyeceği yeni bir çalışma hayatı dayatılmıştır dedi.
     Erzurum Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Naci Turan da taleplerin insani olduğunu belirterek, memurların emek ve katkıları olmazsa adaletin felç olacağını söyledi.
     Açıklamanın ardından grup, halay çekti.
    
     Muhabir: Musa Hazırbulan / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER