Bursada Kentsel Dönüşüm Şurası yapılacak

Bursada Kentsel Dönüşüm Şurası yapılacak -Vali Harput: -Merkezi ve yerel yönetimler, üniversiteler, bilimsel kuruluşlar, kamu ve sivil toplum kuruluşları hep birlikte Bursaya yön vermelidir


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Kentsel Dönüşüm Şurası düzenleneceğini belirterek, Merkezi ve yerel yönetimler, üniversiteler, bilimsel kuruluşlar, kamu ve sivil toplum kuruluşları hep birlikte Bursaya yön vermelidir dedi.
     Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANASİAD) Bursa Şubesinin bir süre önce yapılan genel kurulunda iş başına gelen yeni yönetim kurulu üyeleri Vali Harputu Heykeldeki Tarihi Valilik binasındaki makamında ziyaret etti.
     Harput, ziyarette yaptığı açıklamada, Bursanın kimlikli bir şehir olduğunu belirterek, Bursa Valiliği olarak kentin geleceğinin doğru şekillenmesi için başta yerel yönetimler olmak üzere ilgili tüm kurumlarla ortak çalışmalar yürütüyoruz dedi.
     Bu yönüyle Bursaya bütün olarak bakmak gerektiğini dile getiren Harput, Merkezi ve yerel yönetimler, üniversiteler, bilimsel kuruluşlar, kamu ve sivil toplum kuruluşları hep birlikte Bursaya yön vermelidir. Bu amaçla Bursa Valiliği olarak düğmeye bastık. Haziran ayında bir kentsel dönüşüm şurası için hazırlık yapıyoruz dedi.
     Harput, şuranın amacın Bursanın 2023 vizyonunu ortaya çıkarmak olduğunu vurguladı.
     ANASİAD Bursa Şubesi Başkanı Aydın Yakupoğlu ise Bursanın bir sanayi kenti olduğuna işaret etti.
     Yetişmiş iş gücüne sahibiz ve lojistik açısından avantajlı konumdayız. Ne var ki müteşebbisler olarak yatırım alanı bulmakta zorlanıyoruz diyen Yakupoğlu, şunları kaydetti:
     Sanayi bölgelerimiz yeterli değil ve çeşitli sorunları var. Sürekli göç alan Bursada kentleşme açısından da çeşitli sorunlar yaşanıyor. Kentte acil olarak kentsel dönüşüme başlanması gerekiyor. Kentimiz, sanayi kenti olmasının yanı sıra turizm kentidir. Son yıllarda turizm alanında da büyük gelişmeler yaşanıyor. Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait eserlerimiz, termal kaynaklarımız, Uludağ ve sahillerimiz var. Bütün bunları göz önüne aldığımızda Bursanın acil olarak yeniden planlaması gerekiyor. ANASİAD Bursa Şubesi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.
     (BYR-HRN)
<< Önceki Haber Bursada Kentsel Dönüşüm Şurası yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER