Bursada Kentsel Dönüşümde Ekolojik Planlama Modeli

Bursada Kentsel Dönüşümde Ekolojik Planlama Modeli semineri -AÜ ile Bursanın Osmangazi Belediyesi Şehircilik Akademisi işbirliğiyle yarın, Kentsel Dönüşümde Ekolojik Planlama Modeli semineri düzenlenecek


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü ile Bursanın Osmangazi Belediyesi Şehircilik Akademisi işbirliğiyle yarın, Bursada Kentsel Dönüşümde Ekolojik Planlama Modeli semineri düzenlenecek.
     AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydının katkılarıyla ve Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Güngörün ev sahipliğinde Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde saat 14.00da düzenlenecek seminere, Harvard Üniversitesi öğretim üyesi ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Charles Waldheim ve Texas Üniversitesi Mimarlık Okulu Dekanı Prof. Dr. Frederick Steiner katılacak.
     Seminerin moderatörlüğünü de Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şükran Şahin yapacak.
     Enstitü Müdürü Prof. Dr. Alper Çabuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmangazi Belediyesi ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde afetlerin tehdit etmediği ve yaşanabilir bir gelecek için çalıştıklarını bildirdi.
     Kentlerin ve çevrenin sağlıklı ve risklerden uzak şekilde yeniden planlanması amaçladıklarını ifade eden Prof. Dr. Çabuk, Deprem riski altındaki büyükşehirlerimizden biri olan Bursanın geleceği için en doğru çözümlerin üretilmesi kapsamında enstitümüz ve Osmangazi Belediyesi Şehircilik Akademisi, ABDden iki değerli konuşmacının katılımıyla önemli bir seminer gerçekleştirecek dedi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bursada Kentsel Dönüşümde Ekolojik Planlama Modeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER