Bursada Rahvan Atlar Koşusu

Bursada Rahvan Atlar Koşusu


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, bin yıllık ecdad geleneği olan Rahvan Atları Koşusu düzenledi.
     Yunuseli hayvan pazarı alanında yapılan Rahvan Atlar Koşusunda Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Taylar, Tozkoparan, Arap Doludizgin, Yerli Doludizgin ve İthal Rahvan branşlarında yapılan yarışlar, gün boyu renkli görüntülere sahne oldu.
     Koşulara, Bursanın yanı sıra Kütahya, Afyon, İzmir, Antalya, Balıkesir, Denizli, İzmit ve Aydından 110 rahvan at, katıldı.
     Rahvan Atları koşularını izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bin yıla ulaşan geleneklerden birini daha yaşatmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, Ecdadımızın yadigarı olan bir kültürü, bu kültüre yakışır güzel bir organizasyonla hayata geçiriyoruz. Bursada yaşayan Rahvan atı yetiştiricilerinin yanı sıra çevre illerden de katılım olması bizi çok sevindirdi dedi.
     Koşuları, Altepenin yanı sıra, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile çok sayıda vatandaş izledi.
     Tüm yarışların tamamlanmasının ardından dereceye giren atların sahiplerine, ödülleri verildi.
     Baş kategorisinin birincisi Mustafa Sertkaya, Başaltı kategorisi birincisi Hikmet Ürgüt, İthal Rahvan kategorisi birincisi Mustafa Sertkaya, Büyük Orta birincisi Ahmet Gökçe, Küçük Orta birincisi Ali Dedeoğlu, Deste birincisi Zafer Çavuşoğlu, 4lü Taylar birincisi Birol Babanoğlu, 3lü Taylar birincisi Mustafa Çetin, 2li Taylar birincisi Mehmet Koçak, Safkan birincisi Şükrettin Gedik ve Yerli Doludizgin birincisi Enver Öztürk oldu.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Bursada Rahvan Atlar Koşusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER