Bursada 3 cami kamulaştırıldı

Bursada 3 cami kamulaştırıldı -Vali Vekili Usta: -Osmanlı İmparatorluğu sadece savaşan bir devlet olarak değil, kuruluş felsefesine hitap eden eserlerle bilinmekte. Bize düşen görev, bu anlayışı devam ettirmek


BURSA (A.A) - Bursada özel mülkiyette olan 3 cami, Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kamulaştırıldı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 70 yılı aşkın süredir özel mülkiyette olan, yerel gazetelerde satılık mescit olarak 500 bin liraya satış ilanı bulunduğu belirtilen 400 metrekarelik alana sahip Tavukçu Mescidi, Vali Şahabettin Harputun talimatıyla 303 bin liraya kamulaştırıldı.
     Doğanbey Mahallesindeki Kırayoğlu ailesine ait Kefensüzen Camisi TOKİ tarafından 3 daire karşılığında, Mizanoğlu Mescidi ise 2 daire karşılığında kamulaştırıldı. Halen ayakta olan Kefensüzen Camisinin basit bir tamirattan sonra 2 ayda ibadete açılması beklenirken, kerpiçten ev şeklinde olan Mizanoğlu Mescidinin ise kıble tarafındaki duvarın çökmesi sebebiyle köklü bir restorasyona girmesi gerektiği belirtildi.
     Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Vakıflar Haftası dolayısıyla ziyaret ettiği Vali Vekili Ahmet Hamdi Ustaya, Tavukçu Mescidinin tapusunu Vali Şahabettin Harputa ulaştırılmak üzere teslim etti.
     Vali Vekili Usta, ziyarette yaptığı açıklamada, ataların vakıf hizmetlerine önem verdiğini belirterek, Ayrım gözetmeksizin bu vakıfları inşa ettiler. Bütün insanlara hizmet eden bu vakıf müesseselerini kurdular. Camileri, köprüleri, hatta leylekleri tedavi etmek için çok değişik vakıflar kuruldu. Bursa, dünyanın en önemli, güzel yerlerinden birisi. Osmanlı İmparatorluğu sadece savaşan bir devlet olarak değil, kuruluş felsefesine hitap eden eserlerle bilinmekte. Bize düşen görev bu anlayışı devam ettirmek ifadelerini kullandı.
     Mürsel Sarı ise Vakıflar Haftası çerçevesinde bu yıl Balkan Vakıfları konusuna dikkati çekeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Osmanlı Devleti 500 yıl Balkan topraklarında kaldı. Burada 15 bin civarında Osmanlı eseri var. Bunların çoğu çeşitli sebeplerle yok oldu. Son birkaç yıldır belediyeler ve kamu kurumları Balkanlardaki eserleri bir bir ayağa kaldırıyor. 2008de Vakıflar Kanunundaki değişiklikle Dış İlişkiler Daire Başkanlığı kuruldu. Balkanlara sahip çıkmamız, oradaki eserleri gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor.
     (BYR-DOĞ-RİN)
<< Önceki Haber Bursada 3 cami kamulaştırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER