Bursada kar yağışı

Bursada kar yağışı -Bursa-Uludağ kara yolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, kent merkezinde araçların kayması nedeniyle trafik aksadı, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi


BURSA (A.A) - Bursada, sabah saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi.
     AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağda, Aralık 2012de 130 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yağışsız geçen günlerin ardından dün itibariyle 83 santimetreye düşerken, bu sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışıyla yeniden 130 santimetreye ulaştı.
     Yoğun kar yağışı nedeniyle Bursa-Uludağ kara yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar yağışının, Uludağda çarşamba gününe kadar devam edeceği, perşembe günü kar yağışının duracağı ve cuma gününden itibaren ise yeniden etkili olacağı bildirildi. Uludağda sıcaklık yarın en düşük eksi 13, en yüksek eksi 8 derece olarak bekleniyor.
     Aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığı, kent merkezinde yaklaşık 5 santimetreyi buldu, yüksek kesimlerde ise 10 santimetreyi aştı. Kent merkezinde araçların kayması nedeniyle trafik aksadı, kayan araçlar yüzünden kuyruklar oluştu, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.
     Bursayı çevre illere bağlayan kara yollarında şu an için bir sıkıntı yaşanmazken, yetkililer özellikle Bursa-Ankara kara yolu Mezitler mevkisi ve Bursa-Yalova kara yolu Süpürgelik mevkisinde kar yağışı ve buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı.
     Köy yollarında ise şu an için bir olumsuzluğun yaşanmadığı bildirildi.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Bursada kar yağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER