Bursada küçük piyanistler, yeteneklerini sergiledi

Bursada küçük piyanistler, yeteneklerini sergiledi -3. Bursa Kent Piyano Günlerine katılan 420 küçük piyanist, çaldıkları eserlerle beğeni topladı


BURSA (A.A) - Bursada düzenlenen 3. Bursa Kent Piyano Günleri, 420 küçük piyanistin katılımıyla başladı.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kent Konseyi Müzik Çalışma Grubu ve Dünya Müzik Derneğinin (DMD) işbirliğiyle Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde organize edilen Kent Piyano Günlerinin üçüncüsüne, 420 küçük piyanist katıldı.
     Piyano eğitimi alan 5-15 yaş arasındaki öğrencilerin sırayla piyanonun başına oturarak yeteneklerini sergiledikleri organizasyonda, küçük piyanistler çaldıkları eserlerle beğeni topladı.
     Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, kent konseyi olarak hep ilkleri yaptıklarını belirterek, 420 küçük piyanistin gösterileri bir rekordur. Şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkı koymaya devam edeceğiz. Türkiyenin en güçlü kent konseyi olarak çocuklarımızın her konuda gelişimi için çalışıyoruz dedi.
     DMD Başkanı Serdar Alnıaçık ise Bursada çok sesli müziğe olan ilgiyi artırmayı amaçladıklarını kaydederek, piyano günlerini geleneksel hale getirdiklerini ifade etti.
     Program kapsamında DMD Çok Sesli Çocuk Korosu da konser verdi. Konserin sonunda küçük piyanistlere ve eğitmenlerine, teşekkür belgeleri verildi.
     Piyano günleri, yarın sona erecek.
     (CM-DOĞ)
<< Önceki Haber Bursada küçük piyanistler, yeteneklerini sergiledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER