Bursada üniversite

Bursada üniversite-sanayi iş birliği arayışları -BTÜ Rektörü Prof. Dr. Sürmen: -Öğrencilerimizi sanayinin içinde yetiştirmek istiyoruz. Bu nedenle bir ailenin iki ferdi gibi hareket etmeliyiz


BURSA (A.A) - Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Öğrencilerimizi sanayinin içinde yetiştirmek istiyoruz. Bu nedenle bir ailenin iki ferdi gibi hareket etmeliyiz dedi.
     Ermaksan Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayanı ziyaret eden Sürmen, üniversitelerin sanayi kuruluşlarıyla iş birliği içinde olması gerektiğini söyledi.
     Hedeflerinin hem sanayiye, hem de üniversiteye fayda sağlamak olduğunu belirten Sürmen, Üniversite-sanayi iş birliğinde yapamadıklarımızı yapar gibi görünmeyeceğiz. Hedefimiz faydalı işlere vesile olmak. Sanayinin üssü konumundaki Bursada, sanayi kuruluşları bizim vasıtamızla sorunlarına çözüm bulsun istiyoruz. Öğrencilerimizi sanayinin içinde yetiştirmek istiyoruz. Bu nedenle bir ailenin iki ferdi gibi hareket etmeliyiz diye konuştu.
     Özkayan, ise üniversite sanayi iş birliği konusunda BTÜye destek vereceklerini dile getirerek, Rektörümüz nitelikli eleman bulmakta zorlandıklarını ve eğitimleri kendilerinin verdiğini söyledi. Biz de en çok elektronik bölümünde eleman sıkıntısı çekiyoruz. Piyasanın ihtiyacı olan elektronik bölümünün BTÜde açılmasını istiyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir : Halil İbrahim Başer
     Yayıncı : Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursada üniversite Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER