Bursadaki Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi

Bursadaki Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi Projesi -Vali Harput: Bu projeyle amaçlanan insanımızın afete karşı bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmek, her türlü afete karşı olası can ve mal kaybını en aza indirmekti. Şu an bunun sona gel


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, 4 yıl önce Bursada Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi adıyla bir proje başlattık. Bu projeyle amaçlanan insanımızın afete karşı bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmek, her türlü afete karşı olası can ve mal kaybını en aza indirmekti. Şu an bunun sona geldiğini memnuniyetle gördük dedi.
     Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Fuat Oktay ile Bursada kurulan ve henüz faaliyette olmayan Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezini ziyaret eden Harput, ülkenin çok değişik afetlerle sürekli iç içe olduğunu, Bursanın da 1. derece deprem bölgesinde olduğunu hatırlattı.
     Harput, Bursa Valiliği olarak 4 yıl önce Bursada Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi adıyla bir proje başlattıklarını belirterek, Bu projeyle amaçlanan insanımızın afete karşı bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmek her türlü afete karşı olası can ve mal kaybını en aza indirmekti. Şu an bunun sona geldiğini memnuniyetle gördük diye konuştu.
     Yaklaşık 15 milyon liralık bir bütçeyle büyük bir proje yapıldığını dile getiren Harput, Türkiyenin bu alanda en büyük, en etkili ve en kapsamlı Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi, inşallah aralık sonundaki açılışla sadece Bursanın değil tüm ülkemizin uzaktan eğitimle de istifade edeceği, başta deprem olmak üzere çok yönlü afet ve tehlikeli durumlara karşı halkımızın bilinçleneceği ve alınacak tedbirler konusunda bilgilendirileceği güzel bir hizmet oldu ifadelerini kullandı.
     Fuat Oktay ise merkezin Türkiyenin en büyük tesislerinden biri olduğunu belirterek, afetleri etkin yönetebilmek için afet konusunda bilinçli bir toplum oluşturmanın önemine değindi.
     Afetlere hazır olmanın sadece planlamayla mümkün olmadığını, eğitimin şart olduğunu ifade eden Oktay, şunları kaydetti:
     Her türlü planlarınızı hayata geçirebileceğiniz, her türlü hazırlıklarınızı önceden test edebileceğiniz eğitim boyutu. Ama bunun da mutlak tatbikat ağırlıklı olması lazım. Özellikle çocuklarımızı eğitiyor olmamız çok önemli. Bu anlamda burası bir ilk, gördüğümüz her alanda. Bir yangının nasıl söndürülmesi gerektiği, karbonmonoksit, soba zehirlenmesine karşı ne tür önlemler alınacağı, selde, rüzgarda nasıl davranılacağıyla ilgili. Simülasyon dediğimiz aslında test etmek, yaşayarak öğrenmeniz okumaktan çok farklı.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursadaki Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER