Bursadaki gerginlik

Bursadaki gerginlik -Yıldırım ilçesinde BDPlilerle karşıt gruplar arasında çıkan olaylarda, tarafları yatıştırmaya çalışan şehit babası Emrullah Vatansever, sağduyu çağrısı yaptı -Vatansever: Et ve tırnağın arasına girmemiz sö


BURSA (A.A) - Bursada, BDPliler ile karşıt gruplar arasında gerginliğin çıktığı Yavuzselim Mahallesinde oturan şehit babası Emrullah Vatansever, sağduyu çağrısı yaparak, Et ve tırnağın arasına girmemiz söz konusu olamaz. Ama bunu birileri kaşıyor. Birileri bizi ateşin içine çekmeye çalışıyorlar. Bu doğru olmayan bir şey dedi.
     Oğlu Jandarma Onbaşı Timur Vatanseveri 2004 yılında Tuncelideki terör saldırısında şehit veren ve mahallede çıkan olaylarda araya girerek tarafları yatıştırmaya çalışan Vatansever, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vatansever, Bursada, bir grup BDPlinin, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla yürümesi üzerine çıkan olaylara tepki gösterdi.
     İnsanların duygularının kabardığını belirten Vatansever, Sen hiç alakan olmaylan birinin kapısına gelmişsin; dükkanın camını, çerçevesini kırıyorsun. Senin derdin ne- Kendini tanıtmak... Yani bir örgütün mensubusun, kendini tanıtmaya çalışıyorsun. Oradaki insanları niye birbirine düşürüyorsun- Kürtlükle Türklükle hiç alakası olmayan bir konu bu diye konuştu.
     Kendisinin 40 yıldır Bursanın Yıldırım ilçesinde, Yavuzselim Mahallesinde oturduğunu belirten Vatansever, şöyle konuştu:
     35 yıldır da aynı sokakta oturuyorum. Kürtle komşuyum, akrabayım, kız alıp kız vermişim. Et ve tırnağın arasına girmemiz söz konusu olamaz. Ama bunu birileri kaşıyor. Birileri bizi ateşin içine çekmeye çalışıyorlar. Bu, doğru olmayan bir şey. Gözü kulağı kapatmamızın bir anlamı yok. Yetkili kimse buna bir an önce çözüm bulması lazım. Benim komşum da ben de rahatsızım. Birileri geliyor, taraf oluyor. Taraf olmamak lazım. Türkiyenin her yerinden o bölgede oturan insanımız var. Hepsiyle içli dışlıyız. Yani birine bir şey olduğu zaman cenazesinde bulunuruz. Düğününde, sosyal etkinliğinde bulunuruz. Bu bizim insan olarak görevimiz.
     Bu duruma müdahale edilmesi gerektiğini ifade eden Vatansever, sağduyu çağrısı yaptı.
     Vatansever, sözlerini şöyle tamamladı.
     Ama polisin gücünün yetmediği takdirde ne yapmak lazım, siyasi bir çözümse siyasi bir çözüm bulmak lazım. Bu milletin kanayan yarasına tuz basmanın hiçbir anlamı yok. Merhem olmak lazım. Ben de vurulabilirdim, ben de şehit olabilirdim bu akşam ki olayda. Biz yıllardan beri aynı manavdan, aynı bakkaldan alışveriş ediyoruz. Yani bir Erzurumlunun gencine bir şey olmuş, Mardinlinin, Şırnaklının, Urfalının çocuğuna bir şey olacak diye yüreğimizi ortaya koyuyoruz. Bunun acısına, sevincine sevinen biri varsa onu buradan kınıyoruz, utansınlar. Van depreminde biz battaniyemizi sarıp gönderdik. Urfada sel hasarı oldu canlarımızı feda ettik. Akl-ı selim olalım, akl-ı selim davranalım, kanun var, nizam var.
    
     Muhabir: Doğukan Altınay / Burak Akay
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursadaki gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER