Bursadaki gerginlik

Bursadaki gerginlik -Marmara Bölgesinde bulunan 40 Erzurum derneğinin başkanı, geçen ay Bursada bir grup BDPlinin, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümesi üzerine çı


BURSA (A.A) - Erzurumlular Birleşim Derneği Başkanı Osman Nuri Toraman, Erzurumluların ve büyük Türk milletinin Kürt kardeşlerimizle hiç bir sorunu yoktur. Erzurumlunun yani bizlerin Kürtlerle değil bu birlikteliği bozmak isteyenlerle sorunu vardır dedi.
     Toraman, Marmara Bölgesinde bulunan 40 Erzurum derneğinin başkanı ile birlikte geçen ay Bursada bir grup BDPlinin, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümesi üzerine çıkan olaylarda ateşli silahla başından yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İlker Kayanın (31), Demetevler Mahallesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretçiler, baba Muammer Kayanın yanı sıra amca Vahdet Kaya ve Enver Kaya tarafından karşılandı.
     Kaya ailesinin evinin karşısındaki Tavşanlı-Kızılçubuk Köyleri Lokalinde gerçekleşen ziyarette Toraman, İlker Kayanın kendileri için şehit mertebesine yükseldiğini belirterek şunları söyledi:
     30 Ekim günü İlker Kaya başından silahla vurularak hayatını kaybetti. Bize göre şehitlik mertebesine yükselmiştir. Kederli ailesine baş sağlığı dileriz. Şunu herkes bilmelidir ki Erzurumluların ve büyük Türk milletinin Kürt kardeşlerimizle hiç bir sorunu yoktur. Erzurumlunun yani bizlerin Kürtlerle değil bu birlikteliği bozmak isteyenlerle sorunu vardır. Yüzyıllardır hep birlikte kardeşçe yaşamaktayız. Etle tırnak olmuşuz. Bu birlikteliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.
     Erzurumun Türk milletinin doğudaki yıkılmaz, ele geçirilemez kalesi olduğunu dile getiren Toraman, Erzurum birlik beraberliğin bozulmasına müsaade etmemiştir, asla etmeyecektir. Bugün burada Erzurumun tek yürek, tek bilek, tek yumruk olduğunu göstermek istedik. Yurt çapında yaşayan milyonlarca Erzurumluyu temsilen burada bulunmaktayız. İlker Kaya kardeşimize Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağılığı diliyoruz. Son olarak şunu söylemek isterim ki İlker kardeşimizin katilinin bir an önce bulunarak adalete teslim edilmesini ve en ağır ceza ile cezalandırılmasını talep ediyoruz. ifadelerini kullandı.
     Ziyaret, okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duanın ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Metin Aktaş / Harun Kaymaz
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Bursadaki gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER