Bursadaki Jeotermal A.Ş, üretime geçiyor

Bursadaki Jeotermal A.Ş, üretime geçiyor


BURSA (A.A) - Bursada 2009da kurulan Jeotermal Enerji Anonim Şirketi, (A.Ş) üretime geçiyor.
     Bursa İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, Jeotermal Enerji A.Şde yürütülen çalışmaların, şehir merkezinde devam eden etaplarının ekim ayında tamamlanmasının beklendiği belirtildi.
     Üretim aşamasına geçmek için yapılan çalışmaların sonunda, termal yatak kapasitesi 1500 olan şirketin, bu sayıyı 7 bine çıkarılacağı, 6 üretim kuyusunda, saniyede 300 litre suya ulaşılacağı açıklandı.
     Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Bursadaki jeotermal potansiyelin varlığını araştırmak, var olan potansiyeli yeryüzüne çıkarmak, turizm ve enerji amaçlı kullanım altyapılarını oluşturmak amacıyla 2009da kurulan Jeotermal A.Ş ile, gelecek nesillere büyük bir jeotermal miras bırakıldığını belirtti.
     İl Genel Meclisindeki siyasi grup temsilcileriyle beraber Jeotermal A.Şde incelemelerde bulunduklarını ifade eden Akdemir, Bacasız sanayi dediğimiz Jeotermal A.Ş, turizmin tetikleyicisi olacak. Yaptığımız çalışmalarla, 45 otele sıcak su veriyoruz. 20 tanesiyle anlaşma sağlandı, geri kalan 25 otelle de en kısa zamanda anlaşma sağlanacaktır ifadelerini kullandı.
     Yapılacak yeni sondajlarla suyun yaklaşık 4 bin konutu ısıtacak seviyeye gelebileceğini belirten Akdemir, ilk hedeflerinin ise turizme hizmet olduğunu ifade etti.
     Akdemir, Jeotermal A.Şnin bin yıllık Bursanın geleceğine ışık tutacağını kaydetti.
     İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Fethi Yıldız ise Jeotermal A.Ş ile, Bursanın geleceğini tarih olarak yazıyoruz diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursadaki Jeotermal A.Ş, üretime geçiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER