Bursadaki kar yağışı

Bursadaki kar yağışı -Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, kentin kardan olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını sürdürüyor -Zincirsiz araçların Uludağa çıkışına izin verilmiyor


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, kentin kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını sürdürüyor.
     Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesinden yapılan yazılı açıklamada, çalışmaların sabahın ilk saatlerinden itibaren 17 ana güzergahta başladığı bildirildi. Güzergah haricinde olan hastane ve otopark giriş çıkışları için de gerekli tedbirlerin alındığı belirtilen açıklamada, karla mücadele için bir vardiyada 17 ayrı ekibin çalıştığı belirtildi.
     Çalışmalarda 6 kar küreme-tuz atma aracı, 1 tuz atma aracının yer aldığı, 10 ekibin de kürekle tuz atma işini gerçekleştirdiği, bir vardiyada 4 greyder, 2 loder ve 4 kepçe olmak üzere toplam 27 kamyon ile iş makinesinin de çalışanlara destek verdiği açıklandı.
     Ayrıca, özellikle gece, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düşmesiyle buzlanma olabileceği ihtimali üzerine karla mücadele çalışmalarının 24 saat kesintisiz olarak 3 vardiya halinde yürütüleceği bildirildi.
     Toplam 180 personelin görev yaptığı çalışmalarla gerek kent merkezi gerekse yüksek kesimlerde trafik akışında sıkıntı yaşanmaması için yoğun çaba sarf edileceği, Fen İşleri Daire Başkanlığı şantiye sahasında 6 bin tonluk tuz stokunun bulunduğu kaydedildi.
     Bu arada, jandarma ekipleri, zincirsiz araçların Uludağa çıkışına izin vermiyor.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursadaki kar yağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER