Bursadaki pazarcıların eylemi

Bursadaki pazarcıların eylemi -Osmangazi Belediye Başkanı Dündar: Pazarcıların mağduriyeti söz konusu değil


BURSA (A.A) - Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, pazarcıların 3 kapalı pazar yerinin kura çekimlerinin hukuka aykırı olduğunu öne sürerek eylem yapmasıyla ilgili Pazarcıların mağduriyeti söz konusu değil dedi.
     Dündar, yaptığı açıklamada, ilçede resmi olarak kayıtlı 532 pazarcı esnafının bulunduğunu, yeni yapılan modern pazar alanlarındaki yerlerin pazarcı esnafına dağıtımında da hiçbir pazarcının mağdur edilmediğini bildirdi.
     Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Çiftehavuzlar Fatih Yaşam Merkezi ve Çarşamba Pazarpark bünyesindeki kapalı pazar yerleri için, Elmasbahçeler Kültür Merkezinde kura çekimi gerçekleştirildiğini belirten Dündar, kura sonucu belirlenen yerlerin 2013ten itibaren pazarcı esnafının kullanımına sunulacağını ifade etti.
     Pazarcıların mağduriyeti söz konusu değil diyen Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Yapmış olduğumuz tüm çalışmalar, yasa ve tüzüklere uygun yapılıyor. Yapmış olduğumuz katkı payı, pazarlara yapılan masrafların tamamını karşılayın manasında değil, bir katkıdır. Çünkü o orasını kullanıyor. Esnafımız oraya ne kadar katkı koyuyorsa, o kadar sahiplenecek demektir. Şu ana kadar katkı payını ödeme oranı yüzde 95tir. Tüm pazarcı esnafımız bu katkı payını ödeyip bize teşekkür etmektedir. Katkı payı, belediyenin kasasına yatmaktadır ve yine aynı şekilde esnafa dönecektir.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Bursadaki pazarcıların eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER