Bursaya yeni tramvay hatları

Bursaya yeni tramvay hatları -Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: -Davutkadı-Zafer Meydanı tramvay hattı, Meskene uzatılacak. Şehir içi T1 Tramvay hattının ise Yalova Yoluna kadar götürülmesi ulaşım programına alındı


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cumhuriyet Caddesindeki nostaljik tramvayın yeni hatlarla uzatılacağını, çalışmaları devam eden şehir içi raylı sistem projesi olan T1 hattının ise Yalova Yoluna kadar götürülmesini ulaşım programlarına dahil ettiklerini bildirdi.
     Altepe, nostaljik tramvay konsepti ile Cumhuriyet Caddesine yapılan Davutkadı-Zafer Meydanı tramvay hattı boyunca vatandaşlarla yolculuk etti.
     Nostaljik tramvayın yeni yapılacak hatlar ile Yeşilyayla, Ertuğrul Gazi ve Meskene kadar uzatılacağını belirten Altepe, şunları kaydetti:
     Nostaljik tramvay konsepti ile Cumhuriyet Caddesine yapılan bu hat, her gün taşıdığı yaklaşık 7 bin yolcu ile alternatif ulaşımda kayda değer bir başarıya imza attmıştır. Zamanla tüm vatandaşlarımız tramvayı kullanmaktan keyif almaya başladı. Tramvay artık çarşı bölgesinde alternatif ulaşım hatlarından oldu ve günden güne ilgi daha da artıyor. Günlük yolcu kapasitesi 7 bini aştı. Bu kapasite her geçen daha da gün artıyor. Ayrıca, yapımı süren şehir içi T1 Tramvay hattının Yalova Yoluna uzatılması konusunu da programımıza aldık. Bursayı demir ağlarla örerken, çevreyi kirletmeyen, kokusuz, çağdaş ve klimalı, sessizce çalışan tramvaylarımızı da ulaşıma dahil etmeyi hedefliyoruz. Altıparmak, İnönü ve Çarşamba caddelerinden sonra Yalova Yoluna da aynı güzellikleri taşımayı istiyoruz.
    
     Muhabir: Metin Aktaş
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursaya yeni tramvay hatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER